Rørende medlemskveld i Ullensaker

Av Elin Lundby, 26.03.2019

 

NSF, Utdanningsforbundet og Fagforbundet i Ullensaker inviterte i går til middag og foredrag med Simen Almås i Ullensaker sin storstue, Herredshuset.

 

Simen ble i 2007 utsatt for en alvorlig eksplosjonsulykke. Han var da bare 13 år og hadde dårlige odds for å overleve. Etter flere dager i koma våknet han opp med omfattende fysiske og psykiske skader.

Veien tilbake var vanskelig, men Simen opparbeidet seg etterhvert noe han fant var det “riktige tankesettet”. Dette hjalp han komme tilbake på rett spor og takle motgangen han møtte underveis. Sakte, men sikkert, kom livet tilbake til normalen og gikk fremover. Alt så lyst ut for Simen, helt til sommeren 2011, da han deltok på sommerleiren på Utøya i juli.

Over 160 medlemmer, hvorav 34 fra NSF, møtte opp for å høre om Simen sin historie. Dyrk takknemligheten og ikke fasaden var hans mantra. Han delte erfaringer om hvordan det er å være i en livskrise, og hva som må til for å komme seg ovenpå igjen. Han snakket om å sette fokus på de små hverdagslige gode øyeblikkene, samlingen rundt middagsbordet, omsorgen fra foreldre, tid med venner osv.

Simen var en av de heldige som overlevde tragedien på Utøya. I dag bruker han sin livshistorie som grunnlag for foredragene han holder rundt omkring i Norge.

 

Det var en vellykket kveld og det kom en tåre i øyekroken for de fleste.