Fredagshilsen fra fylkeslederen - uke 17

Av Line Orlund, 26.04.2019

Denne uken skriver jeg mye om de mange arrangementene vi har ansvar for i mai. Disse gjennomføres for å feire det flotte yrket vi har valgt og det mangfoldet det representerer.

Noen ord om lønnsoppgjørene som pågår eller er avsluttet denne uken kommer man heller ikke unna.

Lønnsoppgjør i mange områder
Lønnsoppgjør pågår nå i så mange områder samtidig at det nesten er litt for mye av det gode.  I NHO skal det både gjennomføres forhandlinger for 2018 (etterspill etter streiken) og det skal forhandles lokalt for 2019. I sykehusene (OUS og Lovisenberg) slutførte NSF forhandlingene denne uken og selv var jeg med å leverte første krav på vegne av Unio Oslo kommune i går.  Fristen for oppgjørene i Staten, KS (alle andre kommuner enn Oslo) og Oslo kommune skal være ferdig innen midnatt natt til 1. mai. Dette er et mellomoppgjør, noe som betyr at vi kun forhandler om penger. Jeg er spent på hvordan dette går, jeg kommer helt sikkert tilbake til dette i neste uke.

Her kan dere lese mer om resultatet av lønnsoppgjøret i Spekter (OUS og Lovisenberg)  og her kan dere lese om det pågående lønnsoppgjøret i Oslo kommune

Feiring av den internasjonale jordmordagen og den internasjonale sykepleierdagen
Mai er også en hektisk måned fylt med mange feiringer for oss sykepleiere. 5. mai er den internasjonale jordmordagen. For andre året markerer vi dette ved å arrangere en konferanse for jordmødre og jordmorstudenter mandag 6 mai. Jeg vil rette en stor takk til tillitsvalgte på OUS som har jobbet veldig godt samen med Jordmorforbundet i Oslo og Akershus for å få på plass et godt program. Det er fortsatt noen ledige plasser på konferansen som er gratis for jordmødre som er medlem i NSF, mens det koster 300 kroner for ikke-medlemmer. Kjenner du en jordmor er det fint om du forteller om denne konferansen.

Den internasjonale sykepleierdagen 12. mai feires med gratis fagkonferanse 13. mai
For å markere den internasjonale sykepleierdagen 12. mai, inviterer vi på en gratis fagkonferanse mandag 13. mai. Det er utrolug hyggelig at så mange har meldt seg på denne flotte fagdagen. Jeg var akkurat inne å sjekket påmeldinngen og med 200 plasser, er det kun 21 plasser ledig. Skal du være med her må du med andre ord ikke vente med å melde deg på.

På denne fagdagen kunngjøres det også hvem som er kåret til årets sykepleier og årets sykepleierleder i Oslo. Jeg gleder meg til å presentere og hedre to flotte vinnere.

 

1. mai frokost med påfølgende tog
NSF med trommekorps skal som vanlig gå i 1. mai tog. Vi arrangerer også 1. mai frokost. Jeg håper jeg ser riktig mange av dere enten på frokosten eller på Youngstorget fra kl. 12. Vi marsjerer fra sykepleiernes hus kl. 11.40. Fanen vi har med i toget i år er "Heltid NÅ!"