Fredagshilsen fra fylkeslederen - uke 34

Av Line Orlund, 23.08.2019

En lang sommer er over, og vi i NSF Oslo har nå kommet godt i gang med høstens program.

De første to ukene etter at jeg avsluttet min ferie, brukte jeg på møter med politikere fra de ulike partiene. Det er viktig for oss at de har fokus på helsepolitikk i den kommunevalgkampen som nå pågår.

I forkant av møtene gikk jeg gjennom samtlige partiers program i forhold til helse. Det er klare forskjeller. I møtene med politikerne forsøkte jeg å fokusere på noen av de sakene som er særlig  viktige for oss.

Arendalsuka
Siste uke av skoleferien, deltok flere fra fylkesstyret i NSF Oslo, på Arendalsuka. Dette er en uke der foreninger, politikere, organisasjoner og interessegrupper møtes i Arendal for å diskutre politikk. Det er en interns uke der man kan velge mellom hundrevis av debatter og foredrag innenfor en mengde tema. Vi som var der gjorde så godt vi kunne for å få med oss så mange innspill som mulig. Unio og NSF var også ansvarlige for flere arrangementer. Rapporten "Ingen går i fakkeltog for pleie og omsorg" ble lagt frem. Den fastslår at de ressursene som kommunene har til tådighet, ikke står i forhold til de oppgavene som skal utføres. Unio arrangerte også en spennende debatt om hvem som skal ha ansvar for bl.a. pleie og omsorg. Kommersielle private eller offentlige aktører. Det ble en spennende debatt mellom Raymond Johansen (Ap) og Terje Søviknes (FrP).

Fylkesstyret i Oslo har nominert meg til ledervervet i NSF
Jeg innrømmer gjerne at beynnelsen av forrige uke ble preget av at mitt kandidatur til forbundsleder, ble offentlig. Jeg benytter anledningen her til å takke fylkesstyret i Oslo for å nominere meg. Videre vil jeg gjerne få uttrykke at jeg er utrolig glad for alle de positive tilbakemeldingene jeg har fått fra veldig mange av dere. Jeg mener jeg vil kunne gjøre en god jobb som forbundsleder og deres støtte er veldig oppmuntrende. Takk, jeg håper dere fortsetter å heie på meg. Jeg vil gjerne ha deres råd og tips fremover.

Landsmøtedelegasjonen fra Oslo
Denne uken har vi hatt samling med delegatene som skal representere Oslo på landsmøte i november.

Landsmøtesakene ble publisert denne uken og flere av delegatene hadde allerede begynnt å lese. Det er mange spennende saker og vi brukte møte til å fordele hvam som skal ha ansvar for hver av dem. Vi begynte også på en grundig gjennomgang av saken som er lagt frem om hvordan NSF skal organiseres i fremtiden. Det er fire forslag som skal stemmes over på landsmøtet.

  1. Følge de nye fylkesgrensene --> 11 fylkeskontorer 
  2. Følge de nye fylkesgrensene, men med delt Viken --> 12 lokale områder
  3. Organisere NSF i seks regioner
  4. Beholde dagens organisering med 19 lokale enheter

 

Fare for streik i NHO sektor fra fredag 30. august
Før sommeren var det ordinære lønnsforhandlinger mellom NSF og NHO. Jeg ble særlig overrasket over at man ikke kom til enighet. Kravet vårt på vegne av NHO sykepleierne er akkurat det samme som i alle andre sektorer, vi krever bla minimum 500 000 ved 10 års ansiennitet. Avstanden er stor.

Førstkommende torsdag er det mekling. Vi håper partene kommer til enighet. Dersom de ikke gjør det, er vi klare for streik fra og med fredag.