Sutureringskurs i Bodø

Av Jordmorforbundet NSF, 18.10.2019

14.10 arrangerte Jordmorforbundet i samarbeid med GynZone sutureringskurs for jordmødre og jordmorstudenter, i Bodø. Kurset ble raskt fulltegnet og det var med iver deltagerne møtte opp til kurs.

 

Det danske selskapet GynZone har satt seg en agenda om å bedre kvinners underliv etter fødsel, noe Jordmorforbundet støtter viktigheten av. GynZone vil lære bort forskingsbasert suturering og har denne gangen vært i Bodø og holdt suturkurs for jordmødre og jordmorstudenter i samarbeid med Jordmorforbundet. Jordmorforbundet er opptatt av at jordmødre skal jobbe faglig forsvarlig og forskningsbasert, og dette er en flott måte å styrke den faglige kompetansen blant jordmødrene i det langstrakte landet vårt. Som vanlig var det stor interesse for kurset som raskt ble fullbooket. Inspirasjonsdagen var en workshop med gjennomgang i grunnleggende sutureringsteknikk, instrumenter, tråder og knuteteknikk, hvor jordmødrene selv fikk øve mye praktisk.

 

 

Alle deltagerne på GynZonekurset får tilgang på e-læringslisens på gynzone.dk. En nettside med grundig undervisning med illustrasjoner, fantomer og reelle bilder og videoer for jordmødre og fødselsleger som skal sy rifter etter fødsel.

 

 

Inspirasjon, entusiasme, og åpenbaringer er stikkord for hvordan dagen opplevdes. Jordmorforbundet vil takke alle engasjerte kursdeltagere og kursholdere, og vi gleder oss til neste kurs i Stavanger 20-21.11. Det er fortsatt ledig plass!