Perinataldagene i Kristiansand

Av Helene Normann Furnes, 11.11.2019

7-8.11 ble de 32. Perinataldagene avholdt i Kristiansand. Arrangør er Norsk Perinatalmedisinsk Forening. Det er en norsk interessegruppe bestående av neonatologer, obstetrikere, nyfødtsykepleiere og jordmødre. Om lag 200 deltagere fra alle yrkesgrupper var samlet for faglig påfyll og nettverksbygging på tvers av yrkesgrupper.

 

Det skjer mye utvikling innen disse fagfeltene. Vi fikk presentert ny kunnskap fra alle felt under hoved overskrifter som obstetriske ferdigheter, epigenetikk, perinatale nyheter, global helse, perinatale infeksjoner og mange frie foredrag.

 

 

Flere jordmor-stipendiater presenterte sine spennende arbeid som vi ser frem til ytterligere resultater av. Det var fantastisk å se et knippe unge jordmødre på ulike stadier i sitt doktorgradsløp; til inspirasjon og etterfølgelse for flere.

Jordmødrene Kristin Jerve Aanstad og Kjersti Marsdal presenterte sine stipendiatprosjekter gjennom en felles presentasjon, og de vant prisen for beste frie foredrag innen obstetrikk. Gratulerer! De ønsker tilbakemelding på hva det er behov for forskning på innen områdene fosterovervåking hos lav risiko kvinner, og induksjon. Spennende innfallsvinkel for forskningsprosjekter.

 

 

Neste år holdes konferansen i Oslo! Visste du at du som jordmor kan være medlem av Norsk Perinatalmedisinsk Forening? Som medlem får du avslag i konferanseavgiften. Du kan melde deg inn her https://beta.legeforeningen.no/foreningsledd/fagmed/norsk-barnelegeforening/interessegrupper/norsk-perinatalmedisinsk-forening/om-npf/bli-medlem/

 

Takk for en spennende konferanse og for nyttig nettverksbygging på tvers av yrkesgrupper og fagfelt. Vi ser frem til Oslo i 2020.