Velkommen nye jordmødre!

Av Jordmorforbundet, 25.11.2019

Om en knapp måned er et nytt kull med ferdig utdannede jordmødre klare til å bli våre kollegaer. Det må selvfølgelig feires. 

Det er stemmer med skrekkblandet fryd som møtes når vi inviterer til middag i Oslo for avgangskullet ved OsloMet. Vi var representert ved Lars Petter Eriksen fra forhandlingsavsdelingen i NSF og Helene Furnes, Ingvild Nordhagen og Kari Mette Buer fra Jordmorforbundet. 

Mastersensur, flotte fødsler, ikke fult så flotte fødsler og forventninger til jordmorlivet er temaer det ivrig samtales om rundt bordene. Det er en egen stemning når straks ferdig jordmødre møtes. 

For NSF og Jordmorforbundet er det viktig og oppmuntre til å stille krav ved ansettelse både når det gjelder stillingsforhold og lønn. Deltid er dessverre det som hyppigst blir tilbudt nyutdannede jordmødre. Det å ha en stor organisasjon i ryggen er viktig når man skal ut i jordmorlivet både for å sikre lønns- og arbeidsforhold, men også dersom man skulle ha behov for juridisk bistand. Vårt tillitsvalgtsapparat blir også ofte trukket frem som en viktig faktor for at man velger NSF og Jordmorforbundet, vi har tillitsvalgte i alle ledd som jobber for at medlemmenes arbeidshverdag skal være best mulig. 

Vi ønsker dere all lykke til i deres jordmorarbeid! Vi håper å se dere rundt på både lokale og nasjonale arrangementer! Deres engasjement er viktig for oss, sammen jobber vi for en styrket jordmortjeneste i Norge! 

Og til dere som møter dem på jobb, ta dem godt imot.