NOMINERT TIL HELSE NORDPRISEN "ÅRETS KOLLEGA" 2019

Av Eli Røed Jensen, 21.01.2020

Vi er stolte over diabetessykepleier Gunn-Kristin A. Langvoll. Overlegene på Hammerfest sykehus vil nominere henne til Helse Nordprisen "Årets kollega" 2019!

I et innelegg delt på Instagram skrives det følgende:Overlegene ved fødeavdelingen ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest, vil gjerne nominere Gunn Kristin Langvoll til Helse Nord-prisen Årets Kollega 2019. 

De skriver i sin begrunnelse at: «Gunn Kristin Langvoll har i årevis gjort en så fantastisk innsats for overvektige og diabetessyke gravide kvinner, at det er på høy tid at hun får en velfortjent oppmerksomhet. 
Hennes enorme kunnskap, formidlingsevne og omsorg, i tillegg til hennes fleksibilitet og manglende byråkratisk innstilling, samt hennes entusiasme over mange år, gjør at Hammerfest har en kompetanse og et tilbud som ingen andre fødeavdelinger i landet har. 
Hun er ofte den første personen til å forklare til våre nye landskvinner - som oftere får sukkersyke i svangerskapet - hvordan de bør tilpasse kosten, samt overvåke og regulere blodsukkeret. Dette er svært viktig forebyggende arbeid, som kan bidra til å begrense alvorlige komplikasjoner i svangerskapet. 
Gunn Kristin burde ha en egen avdeling, der hun kan lære opp og lede andre innenfor vårt helsevesen til å videreformidle hennes enestående kunnskap til en befolkning, som i økende grad kommer til å ha behov for slik veiledning og behandling.»