Arrangementer i Jordmorforbundets regi avlyses eller utsettes

Av NSF, 10.03.2020

Møter og kurs, samt større arrangementer i vår avlyses eller utsettes for å hindre spredning av koronasmitte. 

Jordmorforbundet følger nøye med på utviklingen knyttet til det nye koronaviruset og utbrudd av covid-19. Situasjonen endres stadig, og det gjøres fortløpende vurderinger av hvilke tiltak som er nødvendige.

Jordmorforbundets medlemmer er en svært viktig del av helsetjenesten. Vi har derfor et særlig ansvar for å begrense smitte blant medlemmene, og til enhver tid sikre deres helse og sikkerhet.

- Framover er det helt nødvendig å legge til rette for nok kapasitet i helsetjenesten. Ved å begrense smitte, sørger vi også for at helsevesenet kan håndtere denne situasjonen best mulig, sier leder i Jordmorforbundet, Hanne Charlotte Schjelderup.

Forbundsstyret har 12. mars vedtatt at alle kurs- og konferanser og samlinger i NSF-regi avlyses eller utsettes videre ut juni 2020.

Jordmorforbundet forholder seg i tillegg til daglige oppdateringer fra Folkehelseinstituttet og oppfordrer alle våre medlemmer til å følge nøye med på oppdatert informasjon. Vær føre var, unngå folkemengder og ta forholdsregler med tanke på smitte. Vi har et særlig ansvar som helsepersonell i frontlinjen som skal bidra til å håndtere pandemien. Hold deg oppdatert her: 

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/helsepersonell/hjemmekarantene-og-hjemmeisolering-i-forbindelse-med-covid-19/