Til tjeneste!

Av Nina Horpestad, 25.03.2020

Mange kommuner og sykehus har i disse koronatider gått ut og oppfordret helsepersonell som ikke er i pasientrettet arbeid om å melde seg til tjeneste. Stavanger kommune var tidlig ute med å be disse registrere seg slik at de kunne bistå om behovet skulle være tilstede

Responsen var upåklagelig. Det var ikke tvil om at både helsepersonell som nå er i andre jobber, og pensjonister, var villig til å brette opp ermene å trø til om det skulle bli nødvendig.

En av pensjonistene som var rask med å melde seg var tidligere fylkesleder i Rogaland og hovedtillitsvalgt for NSF, Kristen Harstad. Når kommunen valgte å ta i bruk gamle Domkirkens sykehjem til bruk for korttidsopphold, var hun en av de mange som var klar til innsats fra dag 1.

Surrealistisk
Kvelden før hun skulle ha sin første vakt postet hun bilde av navneskilt, NSF-nål og den historiske trekløveren fra Sanitetsforeningens sykepleierhøgskule.

-          Det er egentlig helt surrealistisk at jeg 45 år etter jeg ble utdannet, og snart to år som pensjonist, skal ut i jobb igjen. Det er mange tanker og følelser og med stor ydmykhet at jeg skal bidra i beredskap på sykehjem. Her må mye læres på nytt, kunnskaper oppgraderes, men jeg skal virkelig gjøre mitt beste i disse unntakstilstander, skrev hun i Facebookinnlegget sitt.

Hun gav også uttrykk for takknemlighet for at mange sykepleiere og annet helsepersonell bidrar, samtidig som hun håper for alles del at dette blir kortvarig .

Travelt…
Domkirkens sykehjem er klare til å ta imot 12 pasienter i første omgang, men med mulighet til å utvide til det dobbelte om det skulle bli påkrevd. På åpningsdagen fikk hun og kollegaene besøk av Margrethe Reianes og Susanne Borre, begge NSFs hovedtillitsvalgte i Stavanger. De fikk høre litt om hvordan veteranen og debutanten hadde hatt det på sin første vakt så langt.

-   Travel og innholdsrik, var den umiddelbare tilbakemeldingen fra sykepleier Harstad

NSF Rogaland vil takke både Kirsten og alle andre sykepleiere og øvrig helsepersonell som har stilt sin kompetanse til rådighet i denne krevende tiden.  Og vi ønsker dem selvfølgelig lykke til med utfordringene og oppgavene de står overfor!