Storstilt markering av sykepleierdagen

Av NSF, 12.05.2020

Det ble en flott start på den internasjonale sykepleierdagen da forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen åpnet Norsk Sykepleierforbunds gatekunstprosjekt – The Art of Nursing – på Oslo Sentralstasjon 12. mai.

– Dette bildet er et kunstverk, men det er også en hyllest til sykepleierne. Bildet viser sykepleieren som pasientnær og kollegial, det overblikket sykepleierne har, og det viser faglig ledelse, sa forbundsleder Sverresdatter Larsen da hun avduket bildet av intensivsykepleier Anniken Maamoen.

Fra venstre: Silje Naustvik, nestleder i NSF, Håkon Børs-Lind, kunstner, Anniken Maamoen, intensivsykepleier og modell, Lill Sverresdatter Larsen, leder i NSF og Kai Øyvind Brenden, 2. nestleder i NSF.

 

WHO har i år ønsket å få fram fram bidraget til sykepleiere og jordmødre i helsetjenestene verden over, og har derfor bestemt at 2020 er sykepleiernes og jordmødrenes år. Sykepleiernes bidrag er beskrevet som unik og essensiell. Samtidig er det internasjonal sykepleiermangel, noe som får konsekvenser for folks helsetilbud verden over. Årsaken til at det ble akkurat i 2020 er også for å ære pioneren i sykepleierfaget, Florence Nightingale, som ble født 12. mai for 200 år siden.

For å hedre sykepleierne i Norge har Norsk Sykepleierforbund valgt å male et knippe av dem på vegger rundt om i landet. Medlemmene har stemt fram dem som vil bli malt, og først ut var Anniken Maamoen fra Oslo universitetssykehus.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk Sykepleierforbund og gatekunstnerne til Piece by Piece fra Bergen.

De andre byene/fylkene som vil få et bilde av et medlem er Bergen, Tromsø, Agder, Trondheim og Viken. Dato og plassering er ennå ikke bestemt.

Bildet på Oslo S vil i første omgang bli stående i en måned, så det er fullt mulig å få sett denne flotte hyllesten av sykepleierne.