Den internasjonale jordmordagen 5.mai

Av Jordmorforbundet, 07.05.2020

Lite visste vi, ved inngangen til året, at en hel verden virkelig skulle få øynene opp for vår betydning. Vi hadde planlagt ulike markeringer av året for å synliggjøre yrket vårt men da pandemien nådde Norge, hadde vi plutselig alles øyne på oss. 

Vi har ikke fått markert sykepleier- og jordmoråret slik vi ønsket, men vi har til de grader fått vist hvor viktig jobben vår er for landets kvinner, barn og nybakte familier. Jordmødre over hele landet gjør en formidabel innsats, og har vist seg svært gode på omstillinger og tilpasninger i en vanskelig tid. Nærmest over natta måtte vi gjøre jobben vår på nye måter. 

Til tross for at alle arrangementer i forbindelse med 5.mai ble avlyst fikk vi markert dagen skikkelig! Vår digitale kampanje ble svært godt mottatt og jordmordikt av Trygve Skaug ble fantastisk og noe vi er veldig stolte av! Vi håper dere satt pris på jordmordikt og nål i posten. 

Det skjedde mye i dagene opp mot 5. mai og på selve dagen. Lenkene til filmer og jordmordikt finner du her slik at du kan se og dele når du vil!

 

Kampanjefilmer: graviditet, fødsel, barseltid

https://www.facebook.com/Jordmorforbundet/videos/1770689606403746

https://www.facebook.com/Jordmorforbundet/videos/628390987713021

https://www.facebook.com/Jordmorforbundet/videos/230893364668069

 

Jordmordikt Trygve Skaug

https://www.facebook.com/Jordmorforbundet/videos/175042373730213

 

I tillegg ble det pulisert kronikk i Sykepleien skrevet av leder i Jordmorforbundet Hanne Charlotte Schjelderup og forbundsleder i NSF Lill Sverresdatter Larssen, artikler i flere lokalaviser skrevet av fylkesledere og lokalgrupper, radiointervju i NRK, TV-intervju på NRK, videohilsener og hilsen på Trygve Skaugs egen facebook- og instragramprofil. 

Det kommer til å bli flere markeringer av sykepleier- og jordmoråret så det er bare å glede seg! Blant annet skal det avdukes en jordmor i NSFs gatekunstprosjekt og vi planlegger ulike webinarer til høsten. 

 

Gratulerer med Den internasjonale jordmordagen 2020!