Neste sommer!

Av Nina Horpestad, 03.07.2020

deLillos har en av de flotteste sommersanger jeg hører. Den handler om at alt skal bli bedre neste sommer.... 

Vi har gjennomgått en senvinter og vår som vi sent vil glemme. Heller ikke det som gjenstår av 2020 vil bli som det engang var.

Våre medlemmer har stått i første linje for å sikre gode helsetjenester til befolkningen, både de som ble syke og de som av ulike andre grunner har behov for helsetjenester. NSF inngikk avtaler for å sikre fleksibilitet for arbeidsgiver HVIS det skulle bli nødvendig. Vi snudde oss rundt og bidro der hvor behovet var størst i den tøffeste smitteperioden. Alt for at befolkningen skulle få den beste helsetjenesten.

Vi på fylkeskontoret har bidratt litt fra sidelinjen – blant annet gjennom å kanalisere og adressere innspill, kommentarer og "utblåsninger" der de hører hjemme. Det er ikke tvil om den tilliten vi gav arbeidsgiverne gjennom sentrale avtaler har fått flere skudd for baugen. Selv om de fleste arbeidsgivere utarbeidet planer som skulle tas i bruk om det ble påkrev – var det alt for mange som innførte nye arbeidstidsordninger over en lav sko.

Tynnslitt tillit
Sykepleiere har gått i "korona" turnus med langvakter og hyppigere helgearbeid siden begynnelsen av mars selv om det knapt har vært smittetilfeller innenfor kommunens grenser. Mye av partsamarbeidet er bygd på tillit, en tillit som overfor noen arbeidsgivere nå er særdeles tynnslitt.

Alt blir bra!
Sommer er ferietid, også for oss i helsetjenesten. Derfor er det viktig at vi alle fortsetter å holde avstand, vasker hendene og holder oss hjemme hvis vi er syke. Alt blir bra, det tar bare litt tid, derfor er det håp for neste sommer!

Jeg og NSF Rogaland ønsker dere alle en riktig flott ferie og sommer.