Truls og Brage er studentenes stemmer i NSF Rogaland

Av Arild Berland, 07.07.2020

NSF Lokalen har møtt de to som er de eneste som er valgt inn i det som skal være NSF Rogaland nye fylkesstyre. Det er NSF student som har valgt at Truls Aamodt og Brage Mellingen Larsen skal være deres stemmer inn i det nye fylkesstyret.

Hvem er så disse to engasjerte nykommerne? NSF Lokalen har invitert dem til å presentere seg for våre lesere.

Hvem er du, Truls Aamodt (22)?

-         Jeg er en ekte stavangergutt fra Madla som nå er ferdig med andre året av sykepleierutdanningen ved Universitetet i Stavanger (UiS)

Hvorfor vil du bli sykepleier?

-         Jeg jobbet på sykehjem mens jeg studerte kjemi ved UiS. Etter to år med kjemistudier bestemte jeg meg for å bytte studie til sykepleie, mye på grunn av erfaringer fra sykehjemmet og den utrolig viktige jobben sykepleiere gjør for pasienter og pårørende. Videre forsterket sykdom i nær familie motivasjonen til å kunne bety noe for andre - noe jeg føler man får gjort til fulle som sykepleier. 

Hvorfor stilte du til valg som NSF Students representant i fylkesstyret?

 -         Etter å ha vært vara fylkesrepresentant i NSF Student i fjor, tenkte jeg at det var naturlig å stille til valg i år også. Gjennom NSF får jeg mulighet til å være med å bestemme min og mine medstudenters framtid. I tillegg synes jeg det er gøy å møte nye mennesker, og tenker det neste året gir lærdom jeg kan ta med videre i livet som fremtidig sykepleier.

 Hva tenker du at NSF Student og du kan tilføre fylkesstyret?

-         Min oppgave i fylkesstyret er å representere studentmedlemmene i Rogaland. Det handler om å arbeide for å sikre sykepleierstudentenes interesser og rettigheter under studiet. Jeg tenker at man som studentrepresentant også skal kunne uttale seg i saker som ikke direkte angår studentene, da det meste som blir diskutert gjelder sykepleiere. Dermed kan man gjennom vervet som studentrepresentant være med å legge forholdene til rette for min og mine medstudenters framtid.

 Hvilken NSF-student-sak brenner du mest for?

-          Det er veldig vanskelig å velge. Det må bli arbeidet for økt kvalitet i praksisstudiene. Videre brenner jeg sterkt for NSF-kampanjen #MannKanBliSykepleier.

 

 

Hvem er du, Brage Mellingen Larsen (21)?

-         Jeg er en bergenser som har valgt å ta sykepleierutdanningen min ved Universitetet i Stavanger. Jeg er nå i ferd med å avslutte andre årsenhet og ser frem til å «begynne i tredje klasse» fra høsten av.

Hvorfor vil du bli sykepleier?

-         Jeg er en veldig sosial person, og ønsket sterkt å jobbe med mennesker. Når jeg skulle søke meg inn på videregående satset jeg derfor på helsefag, og merket fort at dette var noe jeg trivdes med. Da ble sykepleier et naturlig valg.

Hvorfor stilte du til valg som NSF Students representant i fylkesstyret?

-         I min familie står fagbevegelsen og fagforeningene veldig høyt, så å engasjere seg i NSF som student var egentlig det jeg vil kalle en «no brainer». Jeg begynte først som medieansvarlig i lokallaget sammen med Truls, og i år har jeg vært lokallagsleder. Da var det naturlige steget for meg å stille til fylkesstyret også, siden jeg ser på meg selv som en engasjert type.

Hva tenker du at NSF Student og du kan tilføre fylkesstyret?

-         For meg personlig er studentenes tilstedeværelse viktig, da vi kan komme med ideer som kanskje ikke er blitt foreslått før. Jeg tror også at NSF Student og jeg er ett viktig bindeledd, og at vi kan skape et bedre yrke for nåværende og fremtidige sykepleiere. 

 Hvilken NSF-student-sak brenner du mest for?

-         Jeg er veldig glad i #MannKanBliSykepleier kampanjen. Det vil jeg si er min hjertesak.

 

Denne artikkelen ble første gang publisert i NSF Lokalen 1-2020 og kan lastes ned som pdf-fil - se vedlegg til høyre på siden