Hvem blir ny fylkesleder i NSF Rogaland?

Av Arild Berland, 15.09.2020

I morgen er det valg av nytt fylkesstyre i NSF Rogaland. Det er ikke knyttet særlig spenning til hvem som skal utgjøre lederduoen de neste fire årene. Hvem som blir leder og hvem som blir nestleder er det derimot opp til de rundt 100 stemmeberettigede delegatene å avgjøre.

-          Vi er klare og gleder oss til å flytte inn i på fylkeskontoret fredag! Men vi er ikke like klare til å forlate det som har vært våre arbeidsplasser over flere år, sier Siri Rugland Ree og Aud Hølland Riise nærmest i kor.

Begge er kandidater til fylkesledervervet, men det er vanskelig å få øye på noe sterk rivalisering dem imellom når NSF Rogaland slår av en prat med dem få dager før valget. Ingen av dem har trappet opp valgkampen inn mot morgendagens valg – og begge gir tilsynelatende uttrykk for å unne den andre å gå av med seieren.

-          Det er klart vi begge ønsker å bli fylkesleder. Det er derfor vi stiller til valg. Samtidig er jeg trygg på at vi kommer til å bli et godt team uavhengig av hvem av oss som blir fylkesleder og hvem av oss som blir nestleder, sier Aud til samtykkende nikking fra Siri.

Det er ingen tvil om at de to kandidatene ser ut til å ha funnet tonen. En tone preget av gjensidig respekt og forventninger om å dra veksler på den andres kompetanse og egenskaper. Kontorene deres er side om side på fylkeskontoret. Det ene er klargjort for nestlederens innflytting – det andre er preget av at nåværende fylkesleder Nina Horpestad skal flytte ut når valget er unnagjort.

Fylkesleders kontor er noe større enn nestlederens – og hvem som skal flytte inn i hvilket kontor blir klart rundt lunsjtider i morgen.

Uansett hvem som flytter inn hvor – både Aud og Siri er klar til innsats på vegne av 9 500 NSF-medlemmer i Rogaland. NSF Rogaland ønsker dem begge lykke til med valget og sine nye roller!

Les også

Derfor vil jeg bli fylkesleder – Aud Hølland Riise

Derfor vil jeg bli fylkesleder – Siri Rugland Ree