Årets intensivsykepleier

Av Sigbjørn Flatland, 22.09.2017

NSFLIS vil gratulere Ellen Granerud med tittelen "Årets intensivsykepleier 2017". Ellen var ferdig utdannet sykepleier I 1982 og har vært trofast medlem av NSFLIS. Utmerkelsen fikk hun under NSFLIS Fagkongress i Tromsø 21.september.

I nominasjonen beskrives Ellen Granerud som en gulvsoldat som alltid stiller med et smil og faglig engasjement. Ellen tar ansvar for veiledning av spesialstudenter og nyansatte. Hun viser vei for andre med eksepsjonell høy faglig kompetanse og er et STORT forbilde for sine kollegaer.

Ellen Granrud er en dedikert intensivsykepleier med særdeles høy arbeidsmoral som alltid setter pasientene først. Er hun uenig eller kritisk til vurderinger på pasientenes vegne, slår Ellen i bordet. Hun gjør aldri noe halvveis og er pasientenes beste advokat. Som Ellen selv sier: ” Det er ikke så nøye, bare det er helt perfekt”. Ellen har en erfaring og utholdenhet som gjør henne til en av de beste til å ivareta de aller sykeste intensivpasientene. Hun står på i tykt og tynt til pasienten kommer på beina, eller sørger for en verdig død dersom behandlingen ikke fører frem. Ellen var med å starte opp og organisere teamsykepleie ved Ullevål, og det er nettopp det Ellen har fortsatt med – hun ER en teamleder. 

Ellen er engasjert i NSFLIS, og tropper lojalt opp hvert eneste år på møter, fagdager og fagkvelder. Hun har sittet 5 år i landsstyret, de siste 2 årene som nestleder. Hun har deltatt i viktige prosjekter, blant annet med utarbeidelse av ”Bemanningsstandard for intensivsykepleie”. 

Kollegaer mener Ellen er en reinkarnasjon av NSF´s valgspråk; Tydelig, modig og stolt, og kan ikke tenke seg en bedre ”Årets Intensivsykepleier”. Mest av alt fordi hun er den sykepleieren vi vil ha hvis vi eller noen av våre blir syke – Ferdig snakka.

Vi gratulerer Ellen Granerud med tittelen som årets intensivsykepleier 2017!