Årets sykepleier i kreftomsorg 2011

Av NSF

Årets sykepleier i kreftomsorg 2011

Årets sykepleier i kreftomsorg 2011

Kreftsykepleier Irene Hoven Edna ble tildelt prisen Årets sykepleier i kreftomsorg for året 2011Det var under FKS sin landskonferanse i oktober 2011 at tildelingen av prisen ble kunngjort.

Daværende nestleder i faggruppen, Elin Bruland ga følgende karakteristikk av prisvinneren: Prisvinnaren har eit spesielt engasjemnet for barn og unge. Mange har fått «den gode samtalen» med ho. Ho har blikket og den gode handa som må til for å gje hjelp og støtte. I samspelet med sine kollegaer blir ho beskreven som fleksibel, kunnskapsrik, ein stor arbeidskapasitet, læremester og ein humørspredar. Ikkje ei utfordring er for stor. Prisen «Årets sjukepleiar i kreftomsorgen for 2011» vert tildelt kreftsjukepleiar Irene Hoven Edna. Dermed brøt jubelen og applausen løs, og det var en meget overrasket og beveget prisvinner som entret scenen. Der ble hun overrakt diplom og blomster. Etter å ha fått summet seg takket en tydelig stolt prisvinner for tildelingen.

Prisvinneren ble uteksaminert som sykepleier i 1978 ved Innherred Sykepleierskole og jobbet deretter ved kirurgisk avdeling ved Innherred Sykehus. Hun videreutdannet seg ved Radiumshospitalet og gikk i 1982 ut som elev fra det første kullet innen kreftsykepleie i Norge. I 1992 ble det ved Innherred Sykehus opprettet 50 % stilling som kreftsykepleier og Irene ble ansatt. Med det begynte opprettelsen av en kreftpoliklinikk. Fra den spede begynnelse med kreftbehandling for pasienten med kreft i mage/tarm til i dag der moderne kreftbehandling blir gitt til pasienter med alle ulike kreftformer. Irene har arbeidet tålmodig år etter år for å få bygd opp et fagmiljø med flere kreftsykepleiere og onkologer rundt seg, samt opprettelse av palliativt team. I sin søknad sier Irenes kolleger « Irene har gjort en formidabel innsats med å jobbe for kreftpasientene og gi et godt tilbud til de som får kreft og deres pårørende». Prisvinneren svar til dette er at hun «har et meget meningsfullt arbeid og at det er en jobb som gir mye tilbake. Det er veldig utfordrende, men desto mer får man tilbake». Hun vil ikke si hva som gjør at hun fortjener prisen, men hun legger vekt på sine fokusområder i arbeidet. «Jeg har valgt å la pasient- og pårørendefokuset stå fremst. Det blir feil å si hva jeg gjør bedre enn andre, for det er ikke en riktig måte å se det på», sier hun. «Irene har hjerte for alle med sin omsorg, men kanskje det som fyller hjerte aller mest er barn og unge som pårørende» skriver kollegene i sin søknad. De beskriver også Irene’s  høye faglige dyktighet, og hennes velvilje til å dele sine kunnskaper med både pasienter, pårørende og kolleger.

I lokalmiljøet ble det ganske raskt kjent at Irene hadde fått prisen. Det ble flere blomsterbuketter som prydet stua hjemme, mange hyggelige telefoner, SMS meldinger og intervju i lokalpressen. Det var tydelig at mange syns dette var henne fortjent. Prisvinneren selv syns det et flott at mindre lokalsamfunn og deres lokalsykehus blir satt på kartet nettopp ved at en slik pris oppnås.

«Jeg trives veldig godt i et givende yrke. Jeg har jobbet med dette lenge, men har aldri gruet meg til å dra på jobb. Hvis det hadde vært slik at jeg kunne velge på nytt, hadde jeg valgt akkurat det samme» sier en yrkesstolt kreftsykepleier. Hun berømmer det gode arbeidsmiljø hun er en del av «Miljøet og atmosfæren på kreftpoliklinikken på Sykehuset Levanger gjør at man ikke jobber i motbakke. Det er veldig viktig».

Irene setter stor pris på utmerkelsen og sier at hun er veldig glad og takknemlig for å bli kåret til 

Årets sykepleier i kreftomsorg. Vi ønsker henne lykke til videre i sitt viktige arbeid.