NSF Buskerud har fått sitt eget trommekorps

Av HTV Gro Prøis, Drammen kommune, 18.04.2012

I forbindelse med 100 års jubileet har NSF Buskerud fått sitt eget trommekorps.

25. januar januar 2012 hadde NSF Buskeruds trommekorps sin første øvelse. 16 trommiser fra nedre del av Buskerud sto klare på geledd og ventet på instruksene fra vår instruktør Håkon Skjæret som er elev ved musikklinjen på St Halvard vgs. Stemningen var høy og forventningene store. Notearkene var trykket opp, stikker og trommer var delt ut. Ikke visste vi at vi skulle begynne det hele med å synge - da da da dada da dada dada... og så videre... noteforståelse heter visst dette. Etter en stund fikk vi lov til å begynne å slå takten. Ikke alltid like enkelt å få 16 damer til å slå takt og slutte samtidig. Mye blod, svette og tårer har det blitt, men målet vårt har vi klart for oss. 10. mi skal vi ha premiere på Union scene på den Internasjonale Sykepleierdagen.

Hver onsdag har vi øvelse på Fylkeskontoret hvor vi treffes etter jobb og holder på i 2 timer. Vår strålende instruktør øser av all sin kunnskap og er en utrolig pedagog. Det skal litt til å få 16 damer til å være oppmerksomme og stille i hele 2 timer av gangen.

Trommkorpset har også uniformer. Disse har vi fått fra museet på Ullevål sykehus. Kirstin Welo foreslo dette og det var ikke nei ved Ullevål i forhold til dette. Uniformene er lyseblå med stive hvite forklær. Uniformene må sys ut og kiler settes inn. De var utrolig slanke på den tiden disse uniformene var på mote.

Trommekorpset skal ut på turne i løpet av 2012. Det begynner som sagt på Union den 10. mai den Internasjonale Sykepleierdagen, deretter blir det opptreden den 12. mai på Bragernes torg hvor vi starter 100 års jubileet vårt. Deretter går ferden til Elvefestivalen i Drammen i august, vi er invitert til å slå trommer i Kristiansand den 7. september, også i forbindelse med 100 års feiringen og til slutt blir det konsert på hovedscenen i Den Norske Opera den 24. september, dagen Norsk Sykepleierforbund ble stiftet av Bergljot Larsson for 100 års siden.