Praksis i utlandet? Les våre tips om forsikringer.
Les våre tips om forsikringer før du skal ha praksis i utlandet.

Praksis i utlandet? Her er fire superviktige ting som mangler på huskelisten din!

Av NSF, 25.06.2019

Det er mye du skal huske på når du skal reise til et nytt land. Enda mer dersom du skal bli en stund, og spesielt mye dersom du skal ta praksis i utlandet. Visste du for eksempel at du kan bli stilt ansvarlig for feil du gjør i praksis? Ikke? Da bør du lese videre.

Praksisperioden i utandet er for mange sykepleierstudenter selve rosinen i pølsa! Et av høydepunktene i studietiden. Men, det er mye å huske på.

Etter hundrevis av googlesøk, samtaler med skolen, venner og veiledere vil du på ett eller annet tidspunkt ha funnet ut av hvor du skal ta praksis, avklart at praksisen er godkjent i Norge, funnet ut av om du får støtte fra Lånekassen og skaffet deg et sted å bo. Da kan det være fristende og bare pakke sakene og suse avgårde.

Før du suser avgårde er det imidlertid viktig at du husker på fire (la oss være helt ærlige her) superkjedelige, men veldig viktige forsikringer du bør ha på plass før avreise. Her får du oversikten, og vi lover å være lynkjappe!

Reiseforsikring

Den mest nærliggende forsikringen du trenger på reise er (trommevirvel): reiseforsikring. Her er det to ting du må tenke på. Den må ha lang nok varighet, og den må kunne utvides ved behov. Hos NSF får du begge deler inkludert i studentreiseforsikringen. Sånn, da går vi lynkjapt til neste.

Innboforsikring

Du trenger også en innboforsikring. Mange studenter glemmer å kjøpe innboforsikring, men for studentmedlemmer i NSF er det en unødvendig bekymring ettersom innboforsikring allerede er inkludert i NSF-medlemskapet. Vi suser videre!

Ansvarsforsikring

Hvis du skal ta praksis som sykepleier i utlandet, trenger du en ansvarsforsikring. Da hadde det jo vært ganske kult om dette var inkludert i NSFs reiseforsikring. Noe det selvsagt er (#snikskryt).

Livsforsikring

Sist, men definitivt ikke minst, forsikringen ingen liker å tenke på. Den som får gamliser til å banke i bordet og kidsa til å fnyse i all sin udødelighet. Livsforsikring. Neineinei, ikke slutt å lese her. Vi skal kjappe oss videre. Denne er jo ganske selvforklarende, egentlig. Det du trenger å vite er at livsforsikringen i studentmedlemskapet i NSF inkluderer tre ulike livsforsikringer satt sammen i en pakke. Rene kinderegget. Her får du det servert på sølvfat, og selvfølgelig inkludert i medlemsskapet. Yey!

Dekningsgaranti

Forresten, forsikringene våre leveres av DNB/Fremtind og har dekningsgaranti. Det betyr at de garanterer deg den beste dekningen i Norge. 

Sånn, det var det. Takk for oppmerksomheten, og god tur!