Rådgivere FK Østfold
Her ser du oss som jobber på fylkeskontoret; fra venstre Siw Sedolfsen, Eva Zimmermann, Karen Brasetvik og Joakim Stubberud. NSF Østfold har 5.800 medlemmer. 140 av dem er tillitsvalgte. Som fanen i bakgrunnen viser, vil NSF Østfold kunne feire 75-årsjubileum 28. oktober 2020.

Snart slutt på NSF Østfold?

Av Karen-Margrethe Brasetvik, 23.10.2019

Om to uker kan NSF Østfold bli nedlagt på NSFs landsmøte. Slik går det hvis forbundsstyrets forslag om å etablere NSF Viken fra 1. april 2020 får flertall. Allerede om to år kan et nytt rødgrønt stortingsflertall legge ned Viken. Da sier NSFs vedtekter at Østfold, Buskerud og Akershus må opprette fylkeskontor igjen. Det kan bli en kostbar retrett - både økonomisk og politisk.

Det har vært stor motstand mot å etablere det nye storfylket Viken med 1.2 millioner innbyggere. Den nyvalgte ledelsen i Viken fylkeskommune har lovet at dersom det blir rødgrønt flertall etter Stortingsvalget i 2021, vil Viken søke om oppløsning. Det samme har de nyvalgte fylkesrådene for Innlandet (Hedmark og Oppland), Troms og Finnmark. I tillegg følger muligens også Vestland (Hordaland og Sogn og Fjordane) med. Det betyr at tre – kanskje fire – av de seks nye fylkene får svært kort levetid. Skal da NSF organisere seg etter de nye fylkesgrensene – eller er det lurt å avvente til etter stortingsvalget om to år?

Utsett NSF Viken

Fremtidig organisering av NSF er en stor og viktig sak på landsmøtet som holdes 4.-8. november. Forbundsstyret har foreslått at NSF skal organisere seg etter de nye fylkesgrensene. Fylkeslederne og landsmøtedelegatene fra Buskerud og Østfold, som representerer mer enn ti prosent av NSFs medlemmer, mener det er uklokt på nåværende tidspunkt å legge ned fylkeskontorene i Akershus, Buskerud og Østfold for å erstatte disse med et nytt kontor i Viken. Derfor vil Buskerud og Østfolds landsmøtedelegasjoner foreslå å utsette en etablering av NSF Viken.

Her kan du lese fylkeslederne i Buskerud og Østfolds innlegg om saken i Sykepleien; https://sykepleien.no/meninger/innspill/2019/10/er-nsf-viken-det-rette-fremtiden