Nyhetsarkiv

Ny episode av Sykepleierpodden

Hvorfor sykepleierstemmer er viktige i samfunnsdebatten, er ett av temaene i denne tredje episoden av podkasten «Sykepleierpodden». Gjest er samfunnsdebattant Ingeborg Senneset.

Reetablere og utvikle nødvendige helse- og omsorgstilbud

- Norsk Sykepleierforbund mener at rammene som legges for kommunebudsjettene i 2021 ikke legger til rette for å reetablere og utvikle nødvendige helse- og omsorgstilbud i kommunene, sa forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen på dagens høring i kommunal- og forvaltningskomiteen.

Hilsen fra dronning Sonja: – Takk for alt dere er og gjør!

Dronning Sonja hilser til sykepleierne på den internasjonale sykepleierdagen 12. mai: – Jeg skulle vært sammen med dere i dag, men det satte koronaen en stopper for. Jeg er dypt imponert over innsatsen deres, spesielt i denne tiden, sier Dronningen til sykepleierne og jordmødrene.

NSF lanserer ny podcast om sykepleie, samfunn og helse

– Målet er å levere samfunnsrelevant og viktig innhold som både kan utvikle, engasjere og underholde sykepleiere, sier programleder og nestleder i Sykepleierforbundet Silje Naustvik.

Grip muligheten til å styrke helsetjenesten

– Kommuner og sykehus må tilføres midler som setter dem i stand til å etablere nødvendig beredskap ved større hendelser, slik som den pandemien vi nå står oppe i. Revidert nasjonalbudsjett gir Stortinget en mulighet til å styrke helsetjenesten, en mulighet de bør gripe, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund.

Storstilt markering av sykepleierdagen

Det ble en flott start på den internasjonale sykepleierdagen da forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen åpnet Norsk Sykepleierforbunds gatekunstprosjekt – The Art of Nursing – på Oslo Sentralstasjon 12. mai.

Program 12. mai

Norsk Sykepleierforbund har et spennende og allsidig program på den internasjonale sykepleierdagen 12. mai 2020.

«Nursing the World to Health through leadership»

Rapporten fra den internasjonale sykepleierorganisasjonen (ICN) som offentliggjøres i dag inneholder beskrivelser av sykepleiere i forskjellige roller med eksempler fra hele verden. De internasjonalt anerkjente forskerne Dr. Linda H. Aiken og Dr. Matthew McHugh skriver om hvor viktig riktig sykepleierbemanning er for pasientsikkerheten.

Stort behov for intensivsykepleiere

– Det er ikke flaks at det gikk så bra med meg. Det er på grunn av flinke folk som var til stede etter ulykken, sier Bård Sturla. Se den nye filmen laget av NSFs Landsgruppe av intensivsykepleiere. 

Håndhygiene - ofte nok og til rett tid

For at håndhygiene skal være et effektivt smitteverntiltak må det utføres til rett tid, med rett teknikk og med effektive desinfeksjonsmidler.