Nyhetsarkiv

Velkommen til NSFs nasjonale lederkonferanse 2019

For sjette året på rad arrangerer Norsk Sykepleierforbund nasjonal konferanse for landets sykepleierledere, denne gangen i Trondheim, 17.-18. september. Anita Krohn Traaseth, Geir Jørgen Bekkevold og Grete O. Samstad, er blant flere sterke foredragsholdere du kan glede deg til.

Fighting for a Future for All

Den tiende EPSU (European Federation of Public Service Unions) kongressen har denne uken pågått i Dublin, Irland. EPSU organiserer mer enn åtte millioner fagorganiserte i 49 europeiske land. Torsdag ble Fagforbundets leder, Mette Nord, valgt til president av organisasjonen.

Høringsinnspill: gravide i legemiddelassistert rehabilitering (LAR)

Sykepleierforbundet (NSF) har avgitt høringssvar til Helsedirektoratet om delrevisjon av Nasjonale faglige retningslinjer for gravide i Legemiddelassistert rehabilitering (LAR).

NSF støtter de streikende

– Vi mener at en grense på 20% diskriminerer deltidsansatte.  Dette er et syn NSF har formidlet gjennom Unio i høringer knyttet til offentlig tjenestepensjon, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Streik avverget i Staten

14 timer på overtid kom Unio til enighet med staten om årets lønnsoppgjør for statsansatte. Dermed blir det ikke streik. – Statsansatte er sikret reallønnsvekst gjennom sentrale tillegg. Det var vårt viktigste krav og det er jeg fornøyd med, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Historisk gjennomslag

Norsk Sykepleierforbund (NSF) er glade for at det nå endelig er klart at også sykepleierne i kommunen er sikret minst 500 000 kroner etter ti års ansiennitet. Det er klart etter enighet med KS. – Det har vært et viktig mål for oss, og det er et signal om at sykepleiermangelen er tatt på større alvor, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Løsning i meklingen – det blir ikke streik

Det ble løsning i meklingen mellom Unio kommune og KS. Dermed blir det ikke streik.

Forbundsdagen besøkte NSF

En delegasjon fra helsekomiteen i den tyske Forbundsdagen besøkte i dag Norsk Sykepleierforbund (NSF) for å lære mer om norsk helsepolitikk, sykepleierfaget sett fra Norge, utdanning og om NSFs rolle i norsk politikk og samfunnsliv.

Siste innspurt i meklingen

Meklingsfristen i kommunesektoren er natt til fredag, og i dag starter innspurten. – Vi håper på en løsning, sier forhandlingsleder for Unio kommune, Steffen Handal. 200 medlemmer i Norsk Sykepleierforbund kan bli tatt ut i streik.

1000 statsansatte er streikeklare i politiet, høyskoler og universiteter

Dersom meklingen i staten ikke fører frem innen fristen natt til 24. mai, vil Unio ta ut 1000 statsansatte fra fredag morgen. Det gjelder blant andre ansatte på universiteter og høyskoler, ulike grupper i politiet, skatterevisorer, bibliotek- og Nav-ansatte.