Nyhetsarkiv

Unio har levert krav 2 i KS

Lønnsforhandlingene i KS-området fortsatte i dag. Unio kommune leverte sitt andre krav.

Enighet med Spekter for NSF i A1

De såkalte A1-forhandlingene i Spekter ble avsluttet med enighet mandag 16. april. Forhandlingene i A1 omfatter de sosiale bestemmelsene, og det ble blant annet enighet om å videreføre et partssammensatt samarbeidsutvalg for å se på helseforetakenes pensjonsforhold. 

51 prosent heltidsstillinger i mars 2018

I mars 2018 ble det utlyst 1806 sykepleierstillinger, utenom ekstravakter og sesongstillinger. 913 var heltidsstillinger, noe som utgjør 51 prosent.

Viktig arbeidstidsavtale

Her er detaljene i avtalen som ble inngått fredag mellom NSF og Spekter om arbeidstidsplanlegging ved sykehusene.

Spekter og Sykepleierforbundet enige om arbeidstidsløsninger

- Vi er fornøyde med at vi etter hardt arbeid og gode prosesser har fått på plass en avtale som innebærer gode løsninger for arbeidstidsplanlegging i sykehusene. 

KS: Unio krever at ansatte med høyere utdanning prioriteres

Unio kommune overleverte i dag det første kravet i årets lønnsoppgjør i KS-området. – Kampen i årets oppgjør vil stå om rammen og fordelingen av pengene, sier forhandlingsleder Steffen Handal.

Lønnsoppgjøret i Oslo: - Forventer en klar reallønnsvekst

I dag startet lønnsoppgjøret for ansatte i Oslo kommune. Unio krever en tydelig innretning som gir en klar reallønnsvekst og et høyere lønnsnivå for universitets- og høyskoleutdannede.

Første forhandlingsrunde i Spekter-området ferdig

Årets innledende forhandlinger gjeldende for alle Spekter-virksomheter (A-delsforhandlinger) er ferdig. Dermed er første runde ferdig i Spekter-området for Unio sine 47.200 medlemmer.

Menn får tilleggspoeng ved to sykepleierutdanninger

15. april er søknadsfristen for alle som vil ta sykepleierutdannelse fra høsten. Ved Universitetet i Agder og Lovisenberg diakonale høgskole får menn nå to tilleggspoeng.

Spekter-forhandlingene i gang

I dag gikk startskuddet for årets forhandlinger i Spekter. Unio overleverte i går sine krav i A-forhandlingene. Dermed er startskuddet for tariffoppgjøret for  Unio sine 47.200 medlemmer i Spekter gått.