Nyhetsarkiv

Midlertidig avtale om særaldersgrenser

Arbeidstakerorganisasjonene underskrev en midlertidig avtale med arbeidsminister Anniken Haugli om særaldersgrenser i dag. – Avtalen er nødvendig fordi vi ikke klarte å komme i land med en endelig avtale i år, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

Velkommen helsesykepleier!

Tirsdag leverte helse- og omsorgskomiteen på Stortinget innstillingen som betyr at helsesøstertittelen er historie fra 2019.

Brudd i Unicare-forhandlinger

Det ble i dag gjennomført avsluttende sentrale forhandlinger av overenskomst ved Unicare Rehabilitering mellom Spekter og Unio. Det ble ikke enighet i forhandlinger og saken går da videre til mekling.

Vaksine: langt mer enn et stikk

Folkehelseinstituttet anbefaler at det etableres et vaksinasjonsprogram for voksne. NSF har fått gehør for flere av sine innspill til programmet.

Klar melding fra politikerne etter lockouten

– Partene har ansvar for å rigge konfliktene sine så man ikke trenger å gripe inn fra myndighetenes side. Det var den klare meldingen fra arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) under Unios partilederdebatt.

Vikarer for over en milliard kroner

- En milliard kroner er mye penger. Kommunenes utgifter til innleie av vikarer fra bemanningsbyråer har økt med 21 prosent fra 2016 til 2017. Dette er kortsiktige og dårlige løsninger. Kommunene bør i stedet ansette flere sykepleiere i hele faste stillinger, sier leder av Norsk Sykepleierforbund (NSF) Eli Gunhild By.

NSF på plass ved fagbevegelsens verdenskongress

«Building Workers’ Power: Change the Rules». Det er mottoet for den internasjonale fagbevegelsens verdenskongress i København. Blant de 1.200 fagforeningsrepresentantene som samles er også Eli Gunhild By og Solveig Kopperstad Bratseth fra Norsk Sykepleierforbund.

Ragnhild Lied gjenvalgt som Unio-leder

Ragnhild Lied fortsetter som Unio-leder tre år til.  Med seg får hun de samme nestlederne, Solveig Kopperstad Bratseth og Kjetil Rekdal.

Jeg taler min egen sak!

Marie Madeleine er sykepleier. Og hun har Potts sykdom, også kalt tuberkuløs spondylitt. I dag markeres FNs internasjonale dag for funksjonshemmede.

Sykepleierne ga meg livet tilbake

- Da jeg var 16 år, fikk jeg vite at jeg hadde HIV, og jeg ville bare dø, forteller «Rachel». 1. desember er verdens aidsdag. Les historien til Rachel fra Rwanda.