Nyhetsarkiv

NSF på Arendalsuka

12. – 17. august arrangeres Arendalsuka. Norsk Sykepleierforbund er selvfølgelig til stede med stand og debattmøter.

Rekordmange menn får tilbud om studieplass

14,9 prosent av studieplassene i sykepleierutdanningen går til menn. Det viser tallene fra samordna opptak. Det er rekordmange.  – Gledelig, oppsummerer forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Slik bidrar norske sykepleiere til å bedre vilkårene for sykepleiere i den østlige delen av Afrika

En liten del av kontingenten medlemmene i Norsk Sykepleierforbund (NSF) betaler er øremerket forbundets bistandsarbeid. 

Vikartjenester for 1,15 milliarder

Kommunenes kostnader knyttet til innleie av vikartjenester, fra bemanningsbyråer, i helsesektoren steg med 9.4 % fra 2017 til 2018 – fra 1,056 milliarder kroner til 1,155 milliarder kroner.

Jordmorforbundet NSF – en suksesshistorie

Antall medlemmer har økt med 80 prosent. Mer synlighet i mediene. Flere politiske gjennomslag på vegne av jordmødre, barselkvinner og deres familier. Faggruppen Jordmorforbundet NSF har vokst seg både store og sterke de siste årene og er rett og slett en suksesshistorie.

Master er fremtiden for spesialutdanningene i sykepleie

– Vi er glad for at regjeringen nå har anerkjent behovet og at de utvider med 80 plasser. Men vi kan ikke godta at myndighetene aktivt understøtter en politikk som tilsier at sykepleiere ikke trenger å fullføre sine masterløp, sier NSFs nestleder Solveig Kopperstad Bratseth.

Norge trenger en sjefsykepleier

- Det er inspirerende å møte og høre WHOs sjefssykepleier Elizabeth Iro. Hun sier mye om hvorfor kvalitet er essensielt for utviklingen av gode og universelle helsetjenester, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Unio inviterer til verneombudskonferanse

For 7. år på rad inviterer Unio verneombud og hovedverneombud til to dagers konferanse. Er du verneombud og har lyst til å delta? Ta kontakt med fylkeskontoret ditt! 

Lover 80 nye studieplasser i ABIOK – sykepleie

Et skritt i riktig retning, men antagelig ikke nok, sier forbundsleder Eli Gunhild By om 80 nye studieplasser for spesialsykepleiere.

NSF Students årsmøte er i gang

Skoledelegater og fylkesrepresentanter i NSF Student møtes denne helgen til årsmøte. Her blir både leder, nestleder og nytt styre valgt, men først skal en rekke saker diskuteres.