Gastroenterologi

NSFs faggruppe av sykepleiere i gastroenterologi

Faggruppens medlemmer er sykepleiere som utreder og undersøker, tar vare på og behandler pasienter med lever- og førdøyelsessykdommer. Vi arbeider på laboratorier eller i poliklinikker, samt på medisinske eller kirurgiske enheter. Faggruppen ble dannet i 1978 og er i dag en faggruppe tilknyttet NSF.

Siste nyheter fra Gastroenterologi

Nasjonalt fagmøte på Lillehammer

Takk til alle som deltok på Nasjonalt fagmøte på Lillehammer 2017! Vi håper dere vil være med å feire 40 års jubileumet til faggruppen som finner sted 08.-10. februar 2018!

Rengjøring og desinfeksjon av fleksible endoskop og endoskopisk tilleggsutstyr innen gastroenterologi

Rengjøring og desinfeksjon av fleksible endoskop og endoskopisk tilleggsutstyr innen gastroenterologi

Innmelding i faggruppen med SMS

Nå kan du melde deg inn i faggruppen via SMS.

Send melding med kodeord "gastro" til 02409 ... og før du vet ordet av det er du innlemmet i det hyggelige gastrofellesskapet!

Sykepleier med mastergrad

Stomisykepleier Vigdis Dagsland har undersøkt livskvalitet i samband med fedmeoperasjon.

Tyveri av scop i Europa.

Anita Jørgensen som er styremedlem i ESGENA (European Society of Gastroenterology and Endoscopy Accotiantion) har nylig vært i møte med flere av sine europeiske kollegaer. Hun melder nå om et problem med tyveri av scop fra gastrolaber i Europa. 

Gratulerer med sykepleierdagen 12.mai!

 

Gratulerer til til alle flotte sykepleiere der ute i dag på sykepleierdagen 12.mai! Dere gjør en super innsats for de som trenger dere. Likevel trenger vi flere sykepleiere i årene som kommer. 
Har du signert sykepleierløftet? http://sykepleierloftet.no/

Revidert Hepatitt C veileder 2017

Norsk forening for infeksjonsmedisin, Norsk forening for medisinsk mikrobiologi og Norsk gastroenterologisk forening i Den norske legeforening har kommet med en ny utgave av veilederen for utredning og behandling av hepatitt C. 

 

Nasjonalt IBD symposium 2017

Arrangeres av NGF og Interessegruppen for IBD