Gastroenterologi

NSFs faggruppe av sykepleiere i gastroenterologi

Faggruppens medlemmer er sykepleiere som utreder og undersøker, tar vare på og behandler pasienter med lever- og førdøyelsessykdommer. Vi arbeider på laboratorier eller i poliklinikker, samt på medisinske eller kirurgiske enheter. Faggruppen ble dannet i 1978 og er i dag en faggruppe tilknyttet NSF.

Siste nyheter fra Gastroenterologi

Nasjonalt fagmøte på Lillehammer

Takk til alle som deltok på Nasjonalt fagmøte på Lillehammer 2017! Vi håper dere vil være med å feire 40 års jubileumet til faggruppen som finner sted 08.-10. februar 2018!

Rengjøring og desinfeksjon av fleksible endoskop og endoskopisk tilleggsutstyr innen gastroenterologi

Rengjøring og desinfeksjon av fleksible endoskop og endoskopisk tilleggsutstyr innen gastroenterologi

Innmelding i faggruppen med SMS

Nå kan du melde deg inn i faggruppen via SMS.

Send melding med kodeord "gastro" til 02409 ... og før du vet ordet av det er du innlemmet i det hyggelige gastrofellesskapet!

Tyveri av scop i Europa.

Anita Jørgensen som er styremedlem i ESGENA (European Society of Gastroenterology and Endoscopy Accotiantion) har nylig vært i møte med flere av sine europeiske kollegaer. Hun melder nå om et problem med tyveri av scop fra gastrolaber i Europa. 

Gratulerer med sykepleierdagen 12.mai!

 

Gratulerer til til alle flotte sykepleiere der ute i dag på sykepleierdagen 12.mai! Dere gjør en super innsats for de som trenger dere. Likevel trenger vi flere sykepleiere i årene som kommer. 
Har du signert sykepleierløftet? http://sykepleierloftet.no/

Revidert Hepatitt C veileder 2017

Norsk forening for infeksjonsmedisin, Norsk forening for medisinsk mikrobiologi og Norsk gastroenterologisk forening i Den norske legeforening har kommet med en ny utgave av veilederen for utredning og behandling av hepatitt C. 

 

Nasjonalt IBD symposium 2017

Arrangeres av NGF og Interessegruppen for IBD

 

 

Nasjonalt IBD-sykepleiermøte 2017

Nasjonalt IBD-sykepleiermøte 2017 blir avholdt på Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel 4.-5. september. 

Hold av datoen og søk allerede om nødvendig godkjenning for å reise. Mer informasjon om program og påmelding kommer senere.