Jobber du med asylsøkere eller flyktninger?

Norsk sykepleierforbunds faggruppe for migrasjonshelse og flerkulturell sykepleie har et prosjekt der vi ønsker å se nærmere på hva sykepleie til asylsøkere og flyktninger går ut på. Dette fagfeltet er lite kartlagt, samtidig som man vet at det er sammensatt og krever bred kompetanse fra sykepleiere som jobber med disse pasientgruppene.

I den sammenhengen gjennomfører vi et fagseminar om helsetjenester til migranter i sårbare livssituasjoner, som asylsøkere og flyktninger, den 19/6, i tillegg til en workshop med sykepleiefaglig veiledning, den 20/6.

Fagseminaret er 19/6, se mer informasjon på egen side. Fagseminaret er gratis og åpent for alle, uavhengig av arbeidsplass og faglig interesse.

Workshopen med sykepleiefaglig veiledning er 20/6, og er gratis. Det er imidlertid et ønske om at du har deltatt på fagseminaret i forkant – men det er ikke et krav. Workshopen er åpen for sykepleiere med og uten videreutdanning, som jobber med asylsøkere og/eller flyktninger i kommunehelsetjenesten, enten det er i
- kommunal asyl/flyktningehelsetjeneste
- helsetjeneste tilknyttet asylmottak med/uten forankring i kommunehelsetjenesten
- helsestasjonsarbeid med asylsøkere/flyktninger
- andre sammenhenger der du jevnlig møter asylsøkere og/eller flyktninger i eller tilknyttet kommunehelsetjenesten.
Her kan du melde deg på ett eller begge arrangementene, samt søke om reisestipend.

Vi er interesserte i deg, uavhengig om du har kort eller lang erfaring fra fagfeltet. Om du jobber i team eller alene, eller om dere er flere som kommer fra samme arbeidsplass er ikke så viktig for oss – det viktigste er å bli nærmere kjent med det du eller dere jobber med.

Det er mulig å søke om reisestipend på 3500 for sykepleiere som deltar begge dager. Sykepleiere som jobber mye alene og som har lang reisevei, prioriteres. Fristen for å søke er 24/5 og søknaden leveres i påmeldingsskjemaet eller til idabre@oslomet.no