Blaaskjæl- "sykepleierhytta" på Tromøy

Blaaskjæl sykepleierhytte

Stedets historie:
Vi er veldig stolte av gaven som sykepleierne fikk i 1924 av Anna Smith Krøger Sørensen. I gavebrevet er følgende beskrevet:
«Blaaskjæl er et ferie og udflugtsted for sygepleiersker i sin almindlighet til søstrene ved Aust Agder Sygehus hvor også nøglerne skal opbevares».

Siden den gang har hytta ved Bjellandstrand på Tromøya vært sykepleiernes sted. Nøklene oppbevares fortsatt som de skal på sykehuset, i tråd med giverens ønske. Nå eies hytta av "Stiftelsen Blaaskjæl til fordel for norske sykepleiere, studenter og pensjonerte sykepleiere".

Styret i stiftelsen har stått for dugnad og drift. Det er fylkesstyret i NSF Agder som utpeker styremedlemmer. Fylkesstyret har årlige møter med styret om status. Drift og vedlikehold gjøres på dugnad av styret og andre frivillige. Forrige vinter ble stua pusset opp og ny inngangdør ble satt inn.

Hytta og området ligger flott til på utsiden av Tromøya. I Raet Nasjonalpark og med utsikt til Skagerak. Området er et populært utfartssted, med rikelige turmuligheter på bena, sykkel eller kajakk. Flotte badeplasser og kjempefine fiskeplasser på svaberga.

I nær omegn er det muligheter for leie av seilbrett, kajakk og delta på vann- og andre aktiviteter.

Frister dette for vår, sommer og høsten 2022, ta kontakt med utleieansvarlig:

Inger Skarpenes, e–post:ingerskarpenes@hotmail.com