Nyhetsarkiv

Viktig å beholde desentraliserte sykepleierutdanninger

Norsk Sykepleierforbund mener at desentralisert sykepleierutdanninger er nødvendige for å levere kompetanse til hele landet, selv om de er kostbare i drift. Dette er ett av innspillene til Aune-utvalgets nye lovforslag om universiteter og høyskoler (NOU 2020:3). Les mer om de andre innspillene her:

- Viktig gjennomslag for bedre fødselsomsorg

– Jordmorforbundet NSF har varslet helseministeren om utfordringer i fødselsomsorgen og har i lengre tid hatt tett dialog med myndighetene om situasjonen. Nå gir helseministeren foretakene i oppdrag å ta tak i den avdekkede jordmormangelen.

Kjenner du kommune- og spesialisthelsetjenestens beste unge leder?

Sammen med NSF og AAF skal KLP nå finne fem ledere i kommune- og spesialisthelsetjenesten som får muligheten til å ta ut enda mer av sitt potensiale. De får plass på AFFs anerkjente lederprogram for ledertalenter – Solstrand Accelerate. 

Hvorfor skal framtidens spesialsykepleiere ha mastergrad?

Norsk Sykepleierforbund mener at fremtidens spesialsykepleiere må ha mastergrad (120 studiepoeng). I dette heftet kan du lese de viktigste grunnene til at vi mener dette.

Sykepleiere som har/har hatt asylsøkere blant sine pasienter

Folkehelseinstituttet (FHI), Enhet for migrasjonshelse skal i samarbeid med Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) gjennomføre et 2-årig prosjekt der de skal se på asylsøkeres økonomi.

Mer arbeidslivsrelevant enn sykepleierutdanningene er det vanskelig å bli

Vi har vært i møte med Kunnskapsdepartementet om innspill til den kommende arbeidslivsrelevansmeldingen. 

Nettmøte med Lill, Silje og Kai Øivind

I dag kl. 11.30 på Facebook.
Hva skjer med kommunale helse- og omsorgstjenester etter Korona? Den kommunale fattigdommen – skal den løses ved kutt i helse- og omsorgstjenesten? Forbundsledelsen snakker om de kommunale helse- og omsorgstjenester etter Korona.

Ferie i en annerledes sommer

De fleste jeg har spurt om ferieplaner for denne sommeren sier at i år satser de på Lofoten. Lofoten er nydelig, barskt, vilt og lunt. God reise og god ferie.

Hør Sykepleierpodden

Podkasten for deg som er sykepleier og ønsker å holde deg oppdatert på faget ditt, som brenner for det, og for alle dere andre som ønsker å vite hva som skjer i helsenorge akkurat nå.

Reetablere og utvikle nødvendige helse- og omsorgstilbud

- Norsk Sykepleierforbund mener at rammene som legges for kommunebudsjettene i 2021 ikke legger til rette for å reetablere og utvikle nødvendige helse- og omsorgstilbud i kommunene, sa forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen på dagens høring i kommunal- og forvaltningskomiteen.