Nyhetsarkiv

Her kan du skaffe flere sykepleiere på kort varsel

Hvis din kommune eller ditt sykehus trenger flere sykepleiere på grunn av koronaepidemien, kan dere finne ledige sykepleiere i Helsedirektoratets register.

Forbundsledelsen møtte statsministeren

Norsk Sykepleierforbund har i dag vært i møte med statsminister Erna Solberg. Sykepleiermangel, smittevern og kommunehelsetjenesten var noe av det som ble diskutert.

Avtaler med arbeidsgivere

Norsk Sykepleierforbund (NSF) har etter utbruddet av koronavirusepidemien inngått ulike avtaler med arbeidsgiverorganisasjonene Spekter, KS, Oslo kommune, Virke, NHO og i staten. Her er de samlet. 

KS avviser krav om ekstra kompensasjon

- KS avviste i går et krav fra Unio-forbundene som anerkjenner yrkesgruppene innenfor helsesektoren for den ekstra innsatsen de gjør og vil fortsette å gjøre fremover. Økt arbeidsbelastning, risiko og fleksibilitet må belønnes, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Gode lenker for helsepersonell

Vi har samlet lenker til svært gode og relevante informasjonssider og veiledere for helsepersonell, angående koronaepidemien.

Korona – spørsmål og svar til medlemmer

Mange av våre medlemmer har stort informasjonsbehov i den situasjonen vi står i. Vi har samlet spørsmål og svar du kan ha nytte av.
Spørsmål og svar - medlemmer.
Spørsmål og svar - sykepleierstudenter.

Avtale med Spekter om høyere overtidskompensasjon

Norsk Sykepleierforbund (NSF) og Spekter kom i dag 8. april til enighet om en avtale for forhøyet overtidskompensasjon begrunnet i koronavirusepidemien.

Sykepleiere kan få godkjent koronasmitte som yrkessykdom

 -  Dette har vært en viktig sak for oss og våre medlemmer og vi er fornøyde med at Regjeringen har lyttet til oss i denne saken, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund.

WHO: Støtt sykepleiere og jordmødre!

Det er budskapet fra WHO på verdens helsedag 7/4. I anledning dagen kom den første rapporten om statusen for verdens sykepleiere, med data samlet inn før koronapandemien rammet verden.

Støtte fra ICN til norske sykepleiere

Presidenten i den internasjonale sykepleierorganisasjonen, ICN, Annette Kennedy sender sin støtte til Norsk Sykepleierforbund (NSF) for jobben norske sykepleiere gjør med Covid-19 pandemien.