Presentasjon av faggruppens leder

Tanja

Hva arbeider du med til daglig? Jeg er kreftkoordinator og palliativ koordinator i Sula kommune, og er 50% frikjøpt som etikkrådgiver i KS sin etikksatsing Samarbeid om etisk kompetanseheving. Jeg leder www.palliativplan.no og er leder for faglig samarbeidsutvalg for eldre multisyke og palliasjon i Møre og Romsdal. Holder på med å fullføre en master i avansert klinisk sykepleie, påbygg fra kreftsykepleie, med tema forhåndssamtaler og palliativ plan.

Og utenom jobb, hvem er du og hva liker du å gjøre på fritiden? Jeg bor i Langevåg uten for Ålesund. Jeg har samboer ( også kalt svensken), 2 døtre på straks 19 og 23 år, og en finsk lapphund Miro. Jeg elsker å gå tur , særlig på fjellet med Miro som trofast følgesvenn og lykkepille. Er også glad i å synge i kor, men for tiden pause da det er  litt mange roller på fritiden.

Hva er det beste med å være leder for faggruppen Kreftsykepleierne NSF? Å være faggruppeleder er svært inspirerende og givende. Å få lov å lede en faggruppe med snart 1900 medlemmer, et dyktig hovedstyre og lokallag i snart alle fylker er en viktig og ærefull oppgave. Lokallagene er hjertet og gullet i faggruppen vår. Sammen kan vi løfte og utvikle kreftsykepleiefaget til det beste for pasienter og pårørende i alle faser av et kreftløp. Å kunne bidra til utvikling og  synliggjøring av vår unike kreftsykepleiekompetanse, jobbe for rett kompetanse å rett plass og rett bruk av vår kompetanse er viktig. Vi ønsker at alle kommuner skal ha en kreftsykepleier og/eller en kreftkoordinator med kreftsykepleiekompetanse. Likeså på alle avdelinger på sykehus. Vi samarbeider med andre faggrupper og andre organisasjoner både lokalt, regionalt og nasjonalt. Vi er aktive i samfunnsdebatten og bidrar med høringsinnspill i aktuelle meldinger og nasjonale føringer. Pasientforeninger og andre frivillige er også viktige samarbeidsparter.

For meg har faggruppen vært med på å åpne dører, gitt meg nye samarbeidsparter og kontakter. Faggruppen har også gitt meg fellesskap og tilhørighet.

Og til slutt, et lite budskap om fremtiden, -til de som er eller vurderer å bli med i faggruppen vår? Faggruppen vår er 40 år i år. Tenk det. En enorm utvikling har skjedd i løpet av årene både med kreftbehandling, med kreftsykepleiefaget og med faggruppen vår. Vi skal fortsette å utvikle. Jeg gleder meg til viktig arbeid i faggruppen også i tiden fremover. Særlig skal vi ha fokus på at flere skal få mulighet til etisk refleksjon (Faget i front og fokus på etikk, viktigere enn noen gang (nsf.no) og at kreftsykepleiekompetansen blir utnyttet bedre. Som faggruppe skal vi som resten av NSF ha faget og også etikken i front og jobbe som et lag.