Vinnere av sykepleierprisene i 2023

Vinnere av årets sykepleierpriser i NSF Trøndelag 2023

Fra venstre: Anna Kristoffersen, Margrethe Sesseng Fløttum (juryleder), Randi Wågheim (fylkesnestleder) og Olga Marie Midtaune

Årets sykepleier

Årets sykepleier har jobbet over 30 år i Frøya kommune, både som sykepleier, spesialsykepleier og leder. Hun har videreutdanning som diabetessykepleier, og jobber nå som dette. Hun har bygget opp dagens tilbud og tjeneste fra 10 % til 100 %.

Hun tilbyr individuelle konsultasjoner og oppfølgingssamtaler, jobber tett med fastleger og jordmor, samt at hun gir undervisning til både helseansatte, lærere, pårørende og andre i kommunen.

Hun jobber forsknings- og kunnskapsbasert og er opptatt av å holde seg faglig oppdatert. Hun har en spesialkompetanse som reduserer behovet for henvisning til spesialisthelsetjenesten. Hun samarbeider godt på tvers av fag- og tjenesteområder og er en nøkkelperson for å bidra til trygghet for personer med diabetes i kommunen og øke andre helseansattes kompetanse om diabetes.

På Frøya går hun under tittelen “Sukker- Anna”.

Prisen for årets sykepleier går til Anna Kristoffersen, diabetessykepleier i Frøya kommune.

Årets sykepleier i Trøndelag 2023
Fylkesnestleder Randi Wågheim og prisvinner Anna Kristoffersen

Anna Kristoffersen fikk bildet "Hverdagsblikk" av kunstner Mari Follinglo.

Årets sykepleierleder

Årets sykepleierleder har vært seksjonsleder ved samme seksjon i snart 20 år. Hun er leder for i underkant av 30 personer.

Hun har en egen evne til å se den enkelt ansatte, møter alltid i god tid på jobb og ser hver enkelt i øynene etter hvert som en kommer på jobb. Hun ønsker det beste for sine ansatte, lytter og er løsningsorientert.

Hun stiller krav til sine ansatte, men bidrar også selv, tydelig, frittalende med evne til å si unnskyld og til å endre mening. Hun scorer høyt på lederegenskaper i arbeidsmiljøundersøkelsen, år etter år.

Hennes lederstil har ført til utvikling av en sterk kollektiv tankegang og felles ansvarsfølelse for et godt arbeidsmiljø. Dette genererer god pasientbehandling og fornøyde pasienter og pårørende.

Etter mange yrkesaktive år er hun fortsatt faglig nysgjerrig, ser viktigheten av kontinuitetsbærere og nytenkende, tverrfaglighet og relevant kompetanse.

Prisen for årets sykepleierleder går til Olga Marie Midtaune, seksjonsleder seksjon psykose, Klinikk for psykisk helsevern og rus, Sykehuset Levanger.

Årets sykepleierleder i Trøndelag 2023
Fylkesnestleder Randi Wågheim og prisvinner Olga Marie Midtaune

Olga Marie Midtaune fikk bildet "Bli stående" av kunster Mari Follinglo.

NSF Trøndelag gratulerer prisvinnerne!