Vi gir 500 000 kr til Kirkens Bymisjon

Johannes Heggland, Rune Hallingstad og Kjersti Klouman Høiner

Johannes Heggland (assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon), Rune Hallingstad (generalsekretær i Norsk Sykepleierforbund) og Kjersti Klouman Høiner (leder for kafeen Møtestedet i Kirkens Bymisjon).

Rune Hallingstad, generalsekretær i Norsk Sykepleierforbund, besøkte Kirkens Bymisjon som får 500 000 kroner, der 100 000 kroner er øremerket Helsesenteret for papirløse migranter.

Dette vil bety mye for mange

– Dere gjør en helt fantastisk jobb, på så mange ulike områder og i hele landet. Vi er glade for å kunne gi et lite bidrag til Kirkens Bymisjon og deres arbeid, sa Hallingstad.

Johannes Heggland, assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon, sa at dette vil bety mye for mange:

– Takk for en fantastisk gave. Med denne gaven kan vi utrette enda mer.

Pågangen har økt kolossalt

Kirkens Bymisjon har et bredt spekter av tilbud og tiltak – fra matstasjon til helsehjelp. Heggland forteller at pågangen har økt kolossalt denne høsten – og flere tar kontakt.

– Det er helt vanlige barnefamilier, der en eller to forsørgere, har en lønn som ikke er til å leve av. Jeg er sikker på at alle har folk rundt seg i sin omgangskrets som ikke får endene til å møtes og som nå opplever fattigdom, sa Heggland.

Johannes Heggland, Rune Hallingstad og Kjersti Klouman Høiner
Kjersti Klouman Høiner, Rune Hallingstad og Johannes Heggland.

Tilbud i jula

Sammen med Heggeland var også Kjersti Klouman Høiner, leder for Møtestedet, en kafé for mennesker i gatemiljøet i Oslo sentrum.

– Særlig etter pandemien ser vi at det er flere som har behov for oss. Det er mye psykisk uhelse og angst. Det forsterkes gjerne i høytiden og vi har derfor tilbud i jula, fortalte Høiner.

Historiene og virkelighetsbeskrivelsene gjorde inntrykk på Norsk Sykepleierforbunds generalsekretær.

– De problemstillingene vi står i virker små når jeg hører det dere forteller. Takk igjen for det viktige arbeidet dere gjør.

Følgende organisasjoner mottar gave fra Norsk Sykepleierforbund:

  • Kirkens Bymisjon: 400 000 kr
  • Helsesenteret for papirløse migranter, Kirkens Bymisjon: 100 000 kr
  • Sykepleie på hjul: 100 000 kr
  • Dråpen i Havet: 100 000 kr
  • Flyktninghjelpen: 123 576 kr
  • National Organisation of Nurses Midwives of Malawi: 62 200 kr