Aldri mer niende april

Sverresdatter Larsen, Kjerkol, Kristoffersen og Trøen

Fra venstre: Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen, forsvarssjef general Eirik Kristoffersen, helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og leder av helse- og omsorgskomiteen Tone W. Trøen. (Foto: Jon Fredrik Braadland-Konstali/NSF)

Norsk Sykepleierforbund arrangerte i dag debatt om helseberedskap og hva som må til for å være rustet for neste krise.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, leder av helse- og omsorgskomiteen Tone W. Trøen og forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen debatterte landets helseberedskap på bakgrunn av forsvarssjef general Eirik Kristoffersens innledning og utredningen «Planlagt og faktisk bemanning av i den kommunale helse og omsorgstjenesten» fra Oslo Economics.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen
– Vi lever i historiske tider. Vi skal ikke bli overrasket igjen. Aldri mer niende april. Totalforsvaret skal være så sterkt at ingen utfordrer vårt demokrati og vår fred, sa forsvarssjef general Eirik Kristoffersen. (Foto: Jon Fredrik Braadland-Konstali/NSF)

- Vi må ikke bare være rustet for krise, vi må være rustet for krig. Om vi kan håndtere krig så kan vi skalere ned til det vi trenger ellers. Vi har bare et helsevesen i Norge og det er en viktig del av totalforsvaret vårt, sa forsvarsjefen i sin innledning.

- Vi vet at sykepleiere er den faggruppen som vi har størst utfordring med å rekruttere og beholde i årene som kommer. Vi må finne årsaken til at sykepleiere forlater vår felles helsetjeneste, sa Kjerkol under debatten med Trøen og Sverresdatter Larsen.


Se hele debatten her.
Les Sykepleiens sak om debatten her.