Gratulerer med dagen, jordmødre

Jonas Gahr Støre

Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Statsministerens kontor

– Gratulerer med den internasjonale jordmordagen. Dere jordmødre er nøkkelpersonell for kvinners helse i svangerskap, fødsel og barselomsorg over hele verden.

Statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol hilser jordmødrene på jordmordagen 2022.

For ganske mange menn også. For det å være en vordende pappa og stole på jordmor, har jeg vært med på tre ganger og jeg vet hva det betyr, sier blant annet statsminister Jonas Gahr Støre i sin hilsen til jordmødrene på dagen.

Hanne Charlotte Schjelderup og Lill Sverresdatter Larsen
Leder av Jordmorforbundet NSF, Hanne Charlotte Schjelderup og forbundsleder i Sykepleierforbundet, Lill Sverresdatter Larsen.

Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen har følgende hilsen til jordmødrene.

– Kjære jordmor. Takk for at du hver dag gjør ditt for å skape trygge rammer for helsa til vordende mødre, fedre, nyfødte – for familier.

Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, gratulerer jordmødrene med den internasjonale jordmordagen 5.mai 2022.

Dere møter mennesker i en spesiell fase i livet, men alt dere gjør er med på å skape forutsetninger for et helt liv, for ei god fysisk og psykisk helse.

De gravide, de vordende, de prøvende, de strevende, familiene rundt, og vi kollegaer i andre fagfelt, ser og vet hvor viktig deres arbeid er og hvor stor innvirkning det har på livene til de dere tar ansvar for.

Tusen takk for jobben dere gjør, og for at dere utrettelig forsvarer pasientene deres og deres behov for gode jordmortjenester.

Gratulerer med dagen!

Hilsningene fra statsministeren, helseministeren og forbundsleder Sverresdatter Larsens, kan du se på NSFs Facebookside.