– Kompetanse som er gull verdt

AKSgodkjenning hos Ingvild Kjerkol

Nå har de første AKS-sykepleierne fått sin spesialistgodkjenning. Det ble markert hos helseminister Ingvild Kjerkol (t.v.). Videre Birte Marten Oswald, Kine Myhre Nilsen, Jan-Eilert Pedersen, Lill Sverresdatter Larsen og Iren Luther.

Det sa forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen, som var blant de som var invitert til helseminister Ingvild Kjerkol for å markere at de første spesialistgodkjenningene er gitt.

Hovedgjestene var tre stolte og kompetente sykepleiere som er blant de 7 i Norge som allerede har fått sin godkjenning etter at det fra 1. oktober ble åpnet opp for at sykepleiere med master i avansert klinisk allmennsykepleie kan søke om å bli spesialister.

– Denne godkjenningen er viktig for å kunne rekruttere flere til å jobbe med dette faget. Vi prøver ikke å ta fra noen jobben, vi er ikke mini-leger. Men AKS er en ressurs for å løse oppgaver ettersom de som bor hjemme blir eldre, og derfor bor hjemme lengre og med flere diagnoser, sa Kine Myhre Nilsen. Hun er leder for NSFs faggruppe for AKS og var en av de tre spesialistene som var invitert til statsrådens kontor.

– Dette er en festdag for hele helseprofesjonen. Vi er avhengig av at fagfolk fra ulike nivå skal finne hverandre bedre, og vi håper denne godkjenningen er et steg på den veien, sa helseminister Ingvild Kjerkol.
Helsedirektoratet ved sjefssykepleier Liv Heidi Brattås Remo og Fagforbundet ved seksjonsleder Iren Luther var også blant de som var tilstede ved markeringen.

Liv Heidi Brattås
Liv Heidi Brattås Remo (t.v.) fra Helsedirektoratet understreket at dette var en milepæl som nå kunne markeres.


– Vi har et veldig godt samarbeid med fastlegene. For mange er dette en ny rolle de møter og det er naturlig med litt skepsis i starten. Men etter hvert som de lærer oss å kjenne ser de hvor stor nytte de har av den avanserte kliniske sykepleierkompetansen vi sitter med, sa Jan-Eilert Pedersen som jobber i Notodden kommune. Birte Marten Oswald fra Midt-Telemark kommune var den tredje av de med fersk spesialistgodkjenning som var invitert til helseministerens markering.