Krevende, men riktig avgjørelse

NSF møter korona-kommisjonen utenfor Helse- og omsorgsdepartementet NSF møter Korona-kommisjonen utenfor Helse- og omsorgsdepartementet

Det ble i dag kjent at FHI har besluttet å forlenge vaksineringspausen av AstraZeneca til 15. april. Dette er en kompleks og alvorlig situasjon. Det er viktig for tilliten til vaksinasjonen at det tar den tiden det tar å gjøre grundige undersøkelse og hente inn mer informasjon fra både norske og utenlandske eksperter om mulige bivirkninger av vaksinen.

I følge FHI medfører pausen en utsettelse av vaksineprogrammet på anslagsvis en til to uker.

- Vaksine er vår eneste måte å kunne stoppe smitte og død ved denne sykdommen, men de må være trygge. Det er forventet mindre, kortvarige bivirkninger ved alle typer vaksiner. Det er derimot vanskelig å akseptere risikoen for alvorlige, livstruende bivirkninger hos friske personer som sannsynligvis ikke hadde dødd av covid19-sykdom. Derfor er det riktig å pause AstraZeneca-vaksinen samtidig som vi fortsetter vaksinasjonsprogrammet som før med de tilgjengelige vaksinene, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.