Politiske dueller om fremtidens helsetjeneste

sandra-bruflot marian hussein og kai oivind brenden

Sandra Bruflot (H) og Marian Hussein (SV) deltok på Lovisenbergduellen. Her sammen med 2. nestleder Kai Øivind Brenden. Foto: Jon Fredrik Braadland-Konstali/NSF

LDH og Norsk Sykepleierforbund (NSF) holdt i dag den tradisjonsrike Lovisenbergduellen. I årets duell var det Marthe Scharning Lund (Ap), Hassan Nawaz (H), Sandra Bruflot (H) og Marian Hussein (SV) som duellerte om hvem som har den beste helsepolitikken.

- Her er det mye bra, og mye som er i tråd med NSFs politikk. Jeg tenker spesielt på det å satse på heltid, ledelse, økt bemanning og økt kompetanse, sa 2. nestleder i NSF Kai Øivind Brenden da han oppsummerte dagens to dueller.  

Kai Øivind Brenden
2. nestleder Kai Øivind Brenden innledet og oppsummert årets Lovisenbergduell. Foto: Jon Fredrik Braadland-Konstali/NSF.

Lovisenbergduellen var denne gangen delt i to, først møttes helsebyråd Marthe Scharning Lund og helsepolitisk talsperson Hassan Nawaz i en Oslo-duell hvor et viktig tema var hvordan skal vi møte de kommende og pågående utfordringene i hovedstadens helsetjenester.

- Vi må beholde og rekruttere fagfolk. Det handler også om kompetanse. Vi går til valg på et kompetanseløft i helsetjenesten, sa byråd Scharning Lund til salen.

marthe-scharning-lund-ap-og-hassan-nawaz-h
Marthe Scharning Lund (Ap) og Hassan Nawaz (H) duellerte om Oslos helsepolitikk. Foto: Jon Fredrik Braadland-Konstali/NSF. <br>

- Vi må se på hvordan oppgavene løses for å sikre at sykepleiere og helsefagarbeidere kan bruke sin fagkompetanse på en god måte, svarte Nawaz på utfordringene Oslo møter nå og i fremtiden.

Sandra Bruflot og Marian Hussein ble i den andre duellen utfordret på et område som står både LDH og NSF nært, psykisk helse.

- Vi skal ha rask psykisk helsehjelp i alle norske kommuner innen 2030, sa Bruflot da hun ble spurt om hvordan Høyre ser for seg utfordringene landet har med psykisk uhelse.

sandra-bruflot-h-og-marian-hussein-sv
Sandra Bruflot (H) og Marian Hussein (SV) duellerte om blant annet psykisk helse. Foto: Jon Fredrik Braadland-Konstali/NSF.

Mariann Hussein var opptatt av at alle må ha tilgang til helsetjenestene våre uten at det skal være en økonomisk byrde for den enkelte.

- Vi må sikre en likeverdig helsetjeneste uavhengig av størrelsen på lommeboka, sa hun til salen.

Hele debatten ble streamet og du kan se den her.