Med ønske om god adventstid og en gledelig jul

julekuler sølv

Vi begynner nå å legge en hektisk høst bak oss, og snuser så vidt på juleforberedelsene. Vi vil starte med å takke alle våre jordmordelegater for en imponerende innsats på NSFs landsmøtet! Sammen har vi kjempet for jordmors sak, et trygt fødetilbud og tar kampen for et styrket kvinnehelsetilbud. Jeg er overbevist om at NSF vil fortsette arbeidet sammen med resten av organisasjonen når innsatsområdene blir tydeliggjort. Vi jordmødre, spesialsykepleiere og sykepleiere er best sammen med faget i front!

Jordmorforbundets ledelse og landstyremedlemmer har i høst vært delegater på en rekke internasjonale samlinger for Verdens og Europas jordmorledere på EMA (European Midwife Association) møte i Istanbul, FIGO i Paris samlet 8000 fødselsleger og jordmorledere fra 120 land i verden, og i Athen under EMAs 7 europeiske utdanningsmesse nå i høst. Jordmorforbundet NSF gjør en stor innsats for å forbedre kvinners helse og liv globalt gjennom internasjonal representasjon

Nasjonalt har vi arrangert en strålende kvinnehelsekonferanse i slutten av september med et spennende jordmorfaglig program for fulle hus i Trondheim. Lokale engasjerte jordmødre har gjort en formidabel innsats og inspirert oss alle til å ta fatt på viktig kvinnehelsearbeid lokalt der vi bor.

NSF har ansatt to dyktige jordmor rådgivere i fag og helsepolitisk avdeling som har hatt høy aktivitet og bidrar sterkt til stor medlemsvekst og gode jordmorfaglige tilbud for oss NSF jordmødre. Marita Helgesen Kvaal og Tonje Vråle gjør en strålende jobb!


Vi står nå overfor en tid med mange nye muligheter, med et motivert landsstyre som skal legge frem friske planer for veien videre neste år. Engasjerte jordmødre har en viktig rolle i å påvirke og forme utviklingen av norsk helsevesen og styrke fødselsomsorgen. Vi er allerede godt i gang med arbeidet mot neste år hvor vi planlegger en stor to dagers fagkonferanse i Oslo. Vi ser frem til et fortsatt nært samarbeid og engasjement fra dere alle i året som kommer.

Ikke glem søknadsfristen for aktivitets- og fagutviklingsmidler som er 15. januar. Du kan lese mer om dette på hjemmesiden vår.

Vi ønsker dere alle en gledelig adventstid og en riktig god jul! 😊

Vennlig hilsen,
Hanne Charlotte og Sara

sara og hanne