NSF styrker jordmorsatsingen

Kristin Holanger Bodenstein, Lill Sverresdatter Larsen, Hanne Charlotte Schjelderup

Arkivbilde: f.v Kristin Holanger Bodenstein NSFJ/NSF, Forbundsleder NSF Lill Sverresdatter Larsen, Leder NSFJ Hanne Charlotte Schjelderup

Det er veldig mye interessant og spennende som skjer i en stor og veldrevet organisasjon som NSF. NSF er en organisasjon som jobber mye og målrettet på mange plan med ønske om det beste for sykepleiere og jordmødre.


NSF har over siste 10 år arbeidet målrettet med rekruttering og ivaretakelse av jordmødre. Satsingen og arbeidet har vært organisert som et Jordmorprosjekt. En sluttevaluering av prosjektet konkluderte med at prosjektets målsettinger i stor grad er oppnådd.


I dag er vi den foretrukne organisasjonen for over 2000 av landets jordmødre, og vi evner å sette jordmorfag og kvinnehelsetematikk på den politiske dagsordenen.


I NSF jobber vi som ett lag, noe som gjør at vi kommer i posisjon til å påvirke til forbedringer og muligheter til å utgjøre en forskjell. Vi er utrolig stolte av den gode jobben og innsatsen som er gjort både i faggruppen Jordmorforbundet, men også på kryss og tvers i hele NSF!


Vi har mange saker vi lykkes med, blant annet har Jordmorforbundet NSF vært viktig pådriver for opprettelsen av jordmorutdanningen i Stavanger, utdanningsstillinger for jordmødre, og økt antall studieplasser. Som eneste fagforening sørget vi for at utdanningen gikk fra videreutdanning til å bli en master, dette er viktig for fagutviklingen i tjenestene da vi jobber kunnskapsbasert. Hvis ikke jordmødre forsker på eget fag, hvem gjør det da!?


Selve Jordmorprosjektet implementeres fra januar i ny form, som en fast og forsterket drift i organisasjonen. I tillegg til to nye jordmorstillinger som skal jobbe med fag og helsepolitikk særlig innen områdene jordmor- og kvinnehelse, etableres det et tverrfaglig ressursteam knyttet til den videre satsingen.


Ivaretakelse av landets jordmødre er nedfelt i NSF sine styrende dokumenter og vedtekter. Satsing på jordmødre er dermed helt sentralt for NSFs framtids visjon.