Politisk engasjerte jordmorstudenter

Jordmorstundenter fra USN møter jordmorforbundet på Arendalsuka

Disse ferske, flotte og engasjerte jordmorstudentene kom fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og møttes for første gang under Arendalsuka. De deltok på debatter, besøkte helsestasjon, ble bedre kjent med Stine Sofies stiftelse, og møtte leder og nestleder i Jordmorforbundet for en lengre prat, for å nevne noe.

Jordmorforbundet har stort fokus på studenter, og prioriterer derfor høyt å møte både nye og «gamle» medlemmer i hele landet gjennom året, derfor var det ekstra gøy å treffe på et helt kull her nede, sa Hanne Charlotte Schjelderup.

At studentene får en feeling med hvor tett fag og politikk, ressurser og politiske prioriteringer henger sammen er viktig å få innblikk i og forståelse for. Nettopp et besøk på Arendalsuka kan engasjere og vise noe av hvordan det hele henger sammen. Nye studenter er jo fremtiden for faget og utøvelsen.

Vi gratulerer studentene ved USN og andre nye jordmorstudenter over hele landet med valget av verdens beste yrke! Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere, og jobber for deres saker fremover. I den forbindelse passer det å slå et slag for engasjement, engasjer deg der du er! Vi oppfordrer studenter til å ta kontakt med oss enten det er stort eller smått. Vi kan bistå med lønn, arbeidsavtaler, faglige spørsmål og mye annet. Sjekk ut vår hjemmeside www.jordmorforbundet.no  og www.nsf.no

Vi møtes igjen snart snart!