Ine Myren valgt til ny leder av Sentralt Fagforum

Ine Myren

Ine Myren, påtroppende leder av Sentralt Fagforum

Med et overveldende mandat har Ine Myren påtatt seg oppgaven som leder av dette viktige forumet som samler 34 faggrupper i NSF. Hun tar over etter Mette Dønåsen som har ledet Sentralt Fagforum de siste fire år.

- Ydmyk, glad og stolt! I dag er en milepæl i min karriere, i dag ble jeg valgt til leder av Sentralt fagforum! Gjennom de neste fire årene har jeg fått tillit til å lede fagekspertene innen sykepleiefaget, og sammen skal vi styrke den faglige argumentasjonen i NSFs politikk, skape gode møteplasser og utvikle faget vi er så stolte av videre, uttalte den nyvalgte lederen Myren.

Ine Myren har en variert bakgrunn som sykepleier, intensivsykepleier og tidligere universitetslektor i akuttsykepleie ved OsloMet. Hun har dedikert seg til å fremme sykepleiefaget i sitt virke gjennom sitt engasjement i lokale og sentrale faggrupper. Med nesten seks års erfaring som koordinator for NSFs faggrupper, har Myren en dyp forståelse for hver av de 34 faggruppene og deres utvikling.

Hennes visjon er å styrke det sterke faglige engasjementet og frivilligheten som driver faggruppene fremover, samt inkludere dem i ulike organisatoriske satsninger. Myren mener faggruppene er nøkkelen til å skape gode synergier på tvers av organisasjonen og til å sikre at politikken som utformes, er et direkte svar på medlemmenes behov.

Med Ine Myren som leder ser fremtiden lys ut for Sentralt Fagforum i Norsk Sykepleierforbund. Med hennes engasjement og visjon er det grunn til å være optimistisk om at faggruppene vil spille en enda viktigere rolle i å forme fremtiden for sykepleie i Norge.

Nytt arbeidsutvalg

Sentralt fagforum AU
Ann Karin Swang, Ingvild Gaare-Olstad, Annbjørg Hausken, Ine Myren og Jan Erik Nilsen

I tillegg til valget av ny leder, ble også sammensetningen av Sentralt Fagforums arbeidsutvalg valgt. Annbjørg Hausken, representant for nevrosykepleierne, ble gjenvalgt som stedfortreder. Jan Erik Nilsen fra sykepleielederne, ble valgt som medlem i arbeidsutvalget. Mens Ingvild Gaare-Olstad fra astma og allergi og Ann Karin Swang fra helsesykepleierne ble valgt som henholdsvis 1. og 2. vara i Sentralt fagforums arbeidsutvalg.

Det er et faglig sterkt lag med mye engasjement leder Ine Myren får med seg de neste to år. Ine Myren og arbeidsutvalget er klare for å fortsette sitt arbeid med å styrke sykepleie som fag, og vi kan forvente at de vil spille en viktig rolle i utviklingen av NSFs fagpolitikk. Vi ønsker dem lykke til i deres nye roller.

Sentralt fagforum takker Therese Jenssen Finjarn fra anestesisykepleierne for innsatsen og det faglige engasjementet inn i Sentralt fagforums arbeidsutvalg. Hun går nå over til andre verv i organisasjonen.

Ny sammensetning av nominasjonskomiteen

Tor Engevik, fra geriatri og demens, ble valgt til å lede nominasjonskomiteen. Han tar over etter Arnold Måsøval-Jensen fra smittevern som har ledet komiteen de siste periodene. Engevik blir støttet av dyktige medlemmer, Therese Jenssen Finjarn fra anestesisykepleierne og Siw Todal fra akuttsykepleierne ble valgt inn i nominasjonskomiteen. Tina Frøystad fra nyresykepleierne ble valgt inn som varamedlem.

Tusen takk for innsatsen!

Sentralt Fagforum er svært takknemlige for innsatsen Mette Dønåsen har gjort som leder de siste fire år. Dønåsen har fått faggruppene opp og frem, og har vært en dyktig leder, omsorgsperson og samtalepart for faggruppene og ansatte.

Vi håper på videre samarbeid, og er svært glad for å beholde deg i NSF med ditt videre engasjement som styremedlem i faggruppen for sykepleieledere.