Med hjerte for veiledning

Veilederne NSF Rogaland

Bak fra venstre: Grethe Bjerga, (styremedlem) Elisabet Lundal (nestleder), Bente Rossavik (sekretær), Magnus Nordbø (styremedlem), Vibeke Torkildsen (styremedlem)Fremme fra venstre: Ellen Synnøve Strandberg (Leder), Hilde Gunn Ims (kasserer)

av rådgiver Silje Anfinsen, NSF Rogaland

NSFs lokale faggruppe for veiledere i Rogaland etablerte seg i mai 2022 og er et møtested for kompetanseheving og nettverksbygging for medlemmer og for andre som er interessert i veiledning.

Leder av faggruppa heter Ellen Synnøve Strandberg. Hun har jobbet på SUS siden 2003, har hun 60 studiepoeng i Profesjonsveiledning i tillegg til master i Empowerment og helsefremmende arbeid.

Masteroppgaven handlet om hvordan sykepleiere med videreutdanning i veiledning bruker kompetansen i sin yrkesutøvelse. Etter at hun hadde levert masteroppgaven hadde hun tid til overs, og med et fortsatt stort engasjement for veiledning var ikke veien lang til å bli faggruppeleder.

NSF Rogaland inviterte seg selv på det nyvalgte styrets konstituerende møte – og det var en særdeles engasjert og dedikert gjeng som ønsket oss velkommen.
Den nyskrevne handlingsplanen viste at medlemmer av faggruppen kan se fram til flere nyttige treffpunkt. I løpet av året skal det blant annet gjennomføres flere veiledningskaféer og et fagseminar. Arrangementene er åpne for alle med interesse for veiledning.

Hvem kan bli medlem i faggruppa?

Som forholdsvis ny oppstartet lokal faggruppe er et av målene å gjøre faggruppen kjent i fylket. Foreløpig er flertallet av medlemmene knyttet til arbeidssteder sørfylket, og spesielt Helse Stavanger og Universitetet i Stavanger. Men dette er absolutt en faggruppe for alle medlemmer som er opptatt av veiledning, både i alle deler av helsetjenesten, undervisning og andre.

Faktisk kan alle NSF-medlemmer med interesse for veiledning, melde seg inn. Det koster bare 300 kr i året. Av medlemsfordeler lokker faggruppa med regelmessig informasjon fra faggruppen, tre fagkaféer i året, fagseminar og mulighet for deltakelse på landskonferanse.

Fagkafeene er populære, og blant tema som har stått på menyen så langt er blant annet dialog om drivkraft, presentasjon av aktuell litteratur, presentasjon av masteroppgave og annet aktuelt fagstoff.

Alle i styret er samfunnsengasjerte i betydningen av veiledning knyttet til å rekruttere og beholde sykepleiere. Styret har som mål i sin handlingsplan å arbeide for kompetanseheving for praksisveiledere.

For å oppnå det vil de informere om utdanningstilbud og inspirere til kompetanseheving gjennom formell utdanning. De ønsker kompetanseheving gjennom veiledning og veiledningskurs for å fremme kvalitet av veiledning i klinisk praksis. De vil være en pådriver for lønnskompensasjon for praksisveiledere, og inspirere til utvikling- og forskningsprosjekt om veiledning og praksisveiledning for å styrke rollen som praksisveileder. De har også et samarbeid med representanter fra NSF student.

Nyttige lenker

Veileder du studenter i praksis? Da kan det være nyttig å vite at UiS har ulike tilbud for kompetanseheving. Søknadsfrist er mellom 1. juli og 1. august, da dette er et enkeltemner.

Høgskolen på Vestlandet har studietilbud i Haugesund.

Her finner du mer informasjon om faggruppa: Bli medlem!