Kongens fortjenestmedalje til Edel Marie Bratlie

Gjennom en lang karriere som helsesykepleier har 66-åringen gjort seg bemerket gjennom nytenking innenfor flere områder. Edel Marie er utdannet ved Røde Kors Sykepleierskole og den tidligere Helsesøsterskolen ved Bygdøy.

Det var politiet i Lørenskog som tok initiativ til å nominere den erfarne helsesykepleieren som har betydd svært mye for innbyggere både i og utenfor kommunen.

Hun har blant annet stått på for utvikling, opprettelse og styrking av en rekke helsetilbud. Samtidig har hun undervist studenter på høyere utdanninger, vært medforfatter på boken "Utviklingsfremmende samtaler med ungdom ", holdt foredrag og ledet faglig forum for helsestasjon for ungdom.

Selv om kongens fortjenstmedalje henger høyt i rekken, er det ikke første gangen Edel Marie har fått positiv oppmerksomhet for sin innsats.

Hun mottok også prisen for årets helsesykepleier fra Landsgruppen av helsesykepleiere i 2003. Senere da hun jobbet ved helsestasjonen for ungdom i kommunen, ble hun tildelt Lørenskog kommunes kvalitetspris for 2014. I 2018 mottok hun også prisen for "Årets helsesøster i Akershus" i 2018.

Edel Marie har vært en viktig og synlig person i sitt fag og har uttalt seg i NRK, Dagbladet, Romerrike blad og flere aviser. Kommentert program som "Trekant" og vært konsulent for "Sykt Perfekt".

For flere har hun også vært synlig i sitt engasjement for Landsgruppen av helsesykepleiere i Akershus.

Norsk Sykepleierforbund er stolt over å kunne gratulere Edel Marie Bratlie med kongens fortjenestmedalje.