Gratulerte med blomster

Ingvild Kjerkol og Lill Sverresdatter Larsen

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) og forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Ingvild Kjerkol (46) har vært stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag siden 2013. I forrige stortingsperiode satt hun i helse- og omsorgskomiteen for Arbeiderpartiet, og ble i 2020 valgt til leder av Trøndelag Arbeiderparti.

- En maktoverføring som dagen i dag representerer viser hvor sterkt demokratiet står i Norge. Når det kommer til helsefeltet er jeg sikker på at Kjerkol kommer til å gjøre en god jobb, og jeg ser frem til samarbeidet. Jeg skal gjøre mitt for å få gjennom Norsk Sykepleierforbunds kampsaker i den kommende perioden, og jeg kjenner Kjerkol som en som lytter til våre utfordringer. Hun kjenner allerede helsefeltet godt i sin tidligere rolle som helsepolitisk talsperson, sier Sverresdatter Larsen.

Ingvild Kjerkol og Lill Sverresdatter Larsen
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) og forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

I tillegg har Karl Kristian Bekeng fra Østfold, som tidligere har jobbet som rådgiver i helsekomiteen for Ap, rykket opp som statssekretær i helsedepartementet. Den øvrige politiske ledelsen i departementet er ennå ikke klar.

Forbundslederen benyttet også anledning til å gratulere statsminister Støre og de andre statsrådene.

Både TV 2 og NRK bemerket i sine livesendinger at Norsk Sykepleierforbund var til stede med gratulasjoner til den nye regjeringen.