Sykepleierdagen – en dag for feiring

Lill Sverresdatter Larsen, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen på arrangementet til NSF Vestfold og Telemark.

I år falt den den internasjonale sykepleierdagen på en søndag. Dagen ble derfor markert på selve dagen, men også i dagene før og etter. Fylkene markerte dagen på ulikt vis. Inspirerende foredrag, trommekorps og kaker er stikkord.

– Gratulerer med dagen, og takk for jobben du gjør

– Jeg er stolt over å være leder i Norsk Sykepleierforbund, som representerer nesten 130 000 sykepleiere, jordmødre og sykepleierstudenter i Norge. Livsnødvendig kompetanse, for pasient, pårørende, beredskap og samfunn, sa forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i sin videohilsen.

Sverresdatter Larsen understrekte at den internasjonale sykepleierdagen er en dag for feiring:

– Gratulerer med dagen, og takk for jobben du gjør for pasient og pårørende, for oss som kollegaer og for oss som samfunn.

Hilsen fra statsministeren og helseministeren

Statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre benyttet anledningen til å gratulere landets sykepleiere.

– Dere har en av verdens viktigste jobber. Dere er helsesektorens hoder og hender, og kompetansen deres er unik, sa statsministeren i sin videohilsen.

Han fikk støtte av Jan Christian Vestre:

– Hver eneste dag i vår helse- og omsorgstjeneste bidrar dere med kyndighet og kompetanse som vi er helt avhengige av. Dere bidrar til det beste for alle oss andre, sa helse- og omsorgsministeren i sin videohilsen.

Trommekorpset
Trommekorpset på arrangementet til NSF Oslo.

Forbundsledelsen besøkte fylkene

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen, nestleder Kai Øivind Brenden og 2. nestleder Gro Lillebø besøkte også arrangementene til Oslo, Viken, Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestfold og Telemark og Innlandet.

I sine foredrag la forbundsledelsen vekt på sykepleierfaget og at Norsk Sykepleierforbund fortsatt skal sette faget i front.

– Vi setter faget i front fordi vi har kompetanse og ferdigheter som er kritisk for samfunnet. Det handler om å løfte frem betydningen og verdien av sykepleierfaget for samfunnet, helse- og omsorgstjenesten og for pasientene, var det unisone budskapet fra forbundsledelsen.