Ta vare på sommerøyeblikkene. Vi er her for alt det andre

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen

I dag har jeg kjøpt John Williams «Butcher's Crossing», og gleder meg til å lese den. Det er så fint å våkne opp sammen uten vekkerklokke eller en plan. Lukten av minsteungen sitt hår etter fotballkamp, og smilet til størsteungen når jeg henter han fra sommerjobb. Hverdagslivet er det fineste vi har, og det er ekstra fint når jeg kjenner kroppen tiner i sola.

Som sykepleier erfarer vi at livet er skjørt og øyeblikket viktig. Ta vare på øyeblikkene i sommer.

Når vi får roller som pasienter og pårørende så er det hverdagslivet som savnes mest, og vi sykepleiere gjør vårt for å normalisere og skape øyeblikk som gir liv og mestring i vanskelige situasjoner. Som sykepleiere kjenner vi alle til det ekstra presset som legges på oss når resten av landet tar seg fri. Vi unner våre kollegaer fri, men vi vet at arbeidshverdagen blir tøffere for oss som er igjen. Vi vet at når tjenester stenges, så må andre tjenester overta. Det presset blir ekstra stort hver sommer.

Denne sommeren byr på ytterligere utfordringer. Norske helsetjenester er helt avhengige av vikarer – også fra andre land. Norge mangler livsnødvendige kompetanse, og i år er det flere kjente vikarer som ikke kan komme, og andre vikarer kommer med risiko for å bringe med seg smitte. Som sykepleiere, på vegne av pasienter, pårørende og oss selv så kan vi ikke lengre akseptere økt smitterisiko eller for høy arbeidsbelastning.

Du ønskes velfortjent hvile og gode vakter når du er på jobb. Norsk Sykepleierforbund som institusjon tar ikke ferie. Ta kontakt med din tillitsvalgt, ditt fylkeskontor eller meg ved behov. Silje, Kai Øivind og jeg har bakvakt fordelt utover sommeren. Vi er her om du trenger oss.

I mellomtiden ønsker jeg deg rolig pust, et hjerte som slår taktfast og rikdom i form av D-vitamin, søvn, hvile og sterke muskelfibre.

Ha en så god sommer som akkurat du trenger.