NSF på Arendalsuka - et skikkelig lagarbeid

Arendalsuka 2023

Faggruppenes innsats under Arendalsuka betyr alt for NSF Agder. Men det er skikkelig gøy også! Det er gøy å oppleve samhold, arbeidsglede og at vi har masse kunnskap- men har spisskompetanse på litt ulike ting.  

Tusen takk til alle faggruppene som bidrar med arbeidstimer, sin kompetanse og sin arbeidslyst og arbeidsglede, og viser befolkning, presse, ungdom (som skal velge yrke) beslutningstakere, politikere og øvrige befolkning  - at en sykepleier ikke er en sykepleier. -At vi jobber i alle sektorer og deler av helsevesenet, og kan velge MANGE ulike spesialiseringer gjennom yrkeslivet. Noen fulle av adrenalin, noen mer rolige. Men alle krever spisskompetanse.  

Rådet for sykepleieetikk, et uavhengig organ i Norsk sykepleierforbund som alle kan kontakte, og diskutere viktige etiske problemstillinger.  Etikk i hverdagen er viktig for alle som jobber i helsetjenesten- det ble mange gode og dype samtaler! 

SPOR, faggruppen for sykepleiere og spesialsykepleiere som arbeider , og/eller har interesse for psykisk helse, rus og avhengighet.  

Faggruppen for bedriftssykepleiere NSFLBS Agder – for de som jobber med arbeidshelse. Arbeidshelse angår oss alle, og de har tips til hva alle yrkesgrupper kan tenke på i sin arbeidshverdag for å unngå sykdom og skade. 

ANSF Aust Agder- Anestesisykepleierne arbeider for å videreutvikle anestesisykepleiernes utdanning, kompetanse, fag og funksjon. Under Arendalsuka viser de forbipasserende hva som skjer i en operasjonssal når du sover…  

LaH Aust Agder—faggruppen av helsesykepleiere i primærhelsetjenesten for barn og unge i kommunene. Dere informerer politikere om deres arbeid, og tar gjerne en god prat med en ungdom som kommer forbi.  

INSF, intensivsykepleierne. Deres kompetanse er nødvendig når det virkelig røyner på, når sekundene teller. Derfor viser dere forbipasserende HLR- og det er positivt å høre at dere er imponert over kunnskapsnivået til «hvermansen». De fleste har vært borti HLR før, og lærer fort. Imponerende! 

NSF LOS, som med stødighet viser nysgjerrige forbipasserende hvilke utstyr, og hva som egentlig skjer under en operasjon.  

AKSINSF  -en ny faggruppe i NSF for spesialister i klinisk allmensykepleie. Allmennsykepleier er en ny rolle i norsk helsevesen- og derfor er det viktig å formidle hva som er deres spisskompetanse.

Faggruppen for kreftsykepleiere FKS. Faggruppen er for kreftsykepleiere og sykepleiere med interesse for kreftsykepleie. Kreft finner man overalt, både hos unge og eldre, i sykehus og kommuner, og er en voksende pasientgruppe. Det er mange som ønsker å slå av en prat med en kreftsykepleier under Arendalsuka.  

KØH – Kommunal Øyeblikkelig hjelp Østre Agder og Nissedal, som alltid stiller opp og forteller om tilbudet, og hva en kommunal øyeblikkelig hjelp kan bistå med.  

Håper vi ses!