Årets sykepleieleder 2022 - Camilla Børresen

Camilla Børresen

Vinner av årets sykepleielederpris Camilla Børresen

Camilla flyttet fra Kirkenes som 19 åring for å starte sykepleierutdanningen. Meningen var å dra tilbake til Finnmark, men etter at hun var ferdig utdannet sykepleier i 1997 ble hun værende i Tromsø. Hun fikk sin første jobb i hjemmetjenesten, en tjeneste hun fortsatt har et stort hjerte for. I 26 år har hun hatt ulike roller og funksjoner i hjemmetjenesten, og i dag jobber hun som enhetsleder. Før hun ble leder var hun plasstillitsvalgt for NSF, en rolle hun selv opplevde som både givende og lærerik.

Leder ved Kvaløya hjemmetjeneste Tromsø kommune

Camilla Børresen er enhetsleder for tre hjemmetjenesteavdelinger ved Kvaløya hjemmetjeneste. I tillegg er hun leder for dagsentertilbudet i Tromsø, forebyggende tjenester for eldre og Tromsø aktivitet og rehabilitering (TAR).

Hun beskrives som nyskapende, framoverlent, inspirerende, kunnskapsrik, uredd og kreativ med stor faglig integritet. Ansatte setter pris på at hun er til stede i det daglige miljøet, noe som gjør at hun kjenner sine ansatte godt. I 2015 fullførte hun sin master med tittelen «Å lede fram læring og kompetanseutvikling blant ansatte spredt for alle vinder. Det umuliges kunst?»

Elisabeth og Camilla
Forslagsstiller avdelingsleder for forebyggende tjenester til eldre Elisabet Sausjord sammen med prisvinner

Faglig fokus

Hun samarbeider godt innad i egen enhet og ut mot andre deler av tjenesten. Fagutvikling er noe hun har stort fokus på og hun har et tett og godt samarbeid med fagsykepleier på enheten. Hun er opptatt av det kliniske arbeidet og det gjør at hun lettere forstår utfordringer ansatte står i. I tillegg gir hun tydelig beskjed dersom hun opplever at budsjettkutt går utover tjenestetilbudet, og hun er heller ikke redd for å gå ut i media for å si sin menig.

Camilla og Lena
Fylkesleder Lena Røsæg Olsen deler ut prisen.

Oppgavedeling

Oppgavedeling innen sykepleieyrket er noe Camilla har vært opptatt av lenge. Hun ser på det å få frigjort tid til sykepleiefaget som viktig, og derfor får avdelingslederne blant annet hjelp til administrative oppgaver. Avdelingslederne får dermed mer tid til å jobbe med faglig støtte til sine ansatte.

Prisen er tildelt av et samlet fylkesstyre. Vi gratulerer Camilla så mye med prisen som årets sykepleieleder i Troms og Finnmark 2022.