Fylkesledelsen på tur

Fylkesledelsen NSF Troms og Finnmark

Fylkesleder Lena Røsæg Olsen, nestledere Mari-Ann Benonisen og Åshild Østlyngen på Prestøyhjemmet i Kirkenes.

Siden vi ble valgt som fylkesleder og nestledere i NSF Troms og Finnmark i september, har vi hatt en intensjon om å reise ut og gjøre oss kjent i det store fylket vårt. Det er viktig for oss å få møte medlemmer og tillitsvalgte, og få et innblikk i deres lokale forhold. Men på grunn av pandemien, måtte reiseplanene stadig settes på vent.

I midten av juni begynte smittesituasjonen å lette, så vi pakket kofferten og hoppet på flyet til Øst-Finnmark. I løpet av disse dagene på tur var vi innom 7 ulike kommuner, og 8 hovedtillitsvalgt-områder; Kirkenes sykehus og kommunene Sør-Varanger, Nesseby, Tana, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø og Vadsø.

Det ble en reise med mange inntrykk. Fra bilen fikk vi oppleve vakkert landskap og lange avstander, kjøre langs kyst, over fjell, fra frodig skog til tøffe klippeformasjoner. Og best av alt – stoppestedene: gode møter med engasjerte og faglig dyktige sykepleiere <3

Utfordringene rundt omkring varierte i noen grad – men den røde tråden som fulgte oss disse dagene var (ikke overraskende) underbemanning generelt, og sykepleiermangel spesielt. Både i kommunene og på sykehuset er de for få fagfolk, og konsekvensen er stor belastning på de ansatte og dårligere tilbud til pasientene.

Vi vil takke alle tillitsvalgte og medlemmer vi møtte i Øst-Finnmark, vi følte oss veldig velkomne hos dere alle!

Flere bilder og beskrivelser fra hvert enkelt sted ligger ute på facebook-siden vår, Norsk Sykepleierforbund Troms og Finnmark.