Alderspensjonist og vil jobbe i en kommune eller fylkeskommune? 

En illustrasjon av to sykepleiere i en lønnsforhandlingsamtale. Illustrasjon: Martina Paukova

I forbindelse med ny avtale (SGS2020) om pensjonsordninger mellom partene i KS, som gjelder alle kommuner og fylkeskommuner i Norge unntatt Oslo kommune, er det åpnet for å kunne tilby alderspensjonister som vil jobbe, høyere lønn enn ordinær pensjonistlønn. Avtaleperioden er fra 1.1.2024 til 31.12. 2025. 

I utgangspunktet, skal timesatsen for pensjonistlønn i KS, tilsvare timelønn fastsatt for tilsatte på pensjonistvilkår i staten hvor gjeldende sats fra 1.1.2024 er kr. 245,- per faktisk arbeidet time.   

Kommunene har problemer med å skaffe kvalifisert arbeidskraft. Det er derfor avtalt, at ved rekrutteringsutfordringer, kan arbeidsgivere i KS-området tilby inntil 93 % av stillingens garantilønn ved 16 års ansiennitet fra 1.1.24.  

Du som pensjonist kan selv vise til denne muligheten, og forhandle om høyere sats for å tilby din arbeidskraft. Husk å forhandle lønn før du skriver under på arbeidsavtalen, eller før du skal inngå ny kontrakt i en kommune du allerede har en midlertidig avtale med. Ved spørsmål rundt dette, ta kontakt med ditt fylkeskontor eller hovedtillitsvalgt for NSF i den aktuelle kommunen. 

Sjekk alltid med din pensjonsleverandør, om din pensjon kan kombineres med lønnet arbeid.  

Du finner mer utfyllende informasjon om avtalen her: https://www.nsf.no/nyheter/tariffomrade-ks/enighet-om-pensjonistlonn-i-kommunene