Fylkesmedlemsmøter i NSF Viken

Fylkesleder Tiril Bringsrud Svensen ønsker velkommen til fylkesmedlemsmøtet i Akershus

Fylkesleder Tiril Bringsrud Svensen ønsker velkommen til fylkesmedlemsmøtet i Akershus.

Det var ingenting å si på oppmøtet da NSF Viken arrangerte fylkesmedlemsmøter i Buskerud, Østfold og Akershus den 19. oktober, og det var heller ingenting å si på stemningen på de ulike stedene. I Buskerud og Akershus ble det i tillegg delt ut gullnåler til medlemmer med 30 års fartstid i Norsk sykepleierforbund.

utdeling av gullnål i Lillestrøm
Trofaste medlemmer i Akershus får tildelt gullnål

Hva skjedde for 30 år siden?

I Drammen ble medlemmene ønsket velkommen av rådgiver Line Jørgensen, i Lillestrøm var det fylkesleder Tiril Bringsrud Svendsen som ønsket velkommen, og i Fredrikstad var det fylkesnestleder Dag Werner Larsen som stod for velkomsten.

Det var duket for ett historisk tilbakeblikk på hva som skjedde for 30 år siden, da våre hedersgjester vart medlem i Norsk sykepleierforbund i 1993. Det ble også tid til en kort oppsummering om hva NSF jobber med for tiden.

Utdeling av gullnål i Drammen
Trofaste medlemmer i Buskerud får tildelt gullnål

Artist og sykepleier

Marthe Valle er kjent for de fleste som sykepleier og artist med et brennende engasjement for rettferdighet og fred. I Lillestrøm holdt hun et vakkert og inspirerende musikalsk foredrag, og med sine magiske tekster og sanger, beskrev hun situasjoner mange sykepleiere kjenner seg igjen i.

Marthe Valle spiller piano og synger
Marthe Valle underholdt med et musikalsk foredrag.

Aldri gi opp håpet

I Fredrikstad var det Audun Mo, som også er vara i fylkesstyret i Viken, som bergtok publikum med sin historie. Han fortalte om den dagen da alt forandret seg. Hans samboer og moren til deres 14 måneder gamle datter mistet livet i en tragisk trafikkulykke. Audun fortalte om den lange sorgprosessen, om å klare å finne tilbake til meningen med livet og om å aldri gi slipp på håpet, selv når livet er på det mørkeste.

Bilde av Audun Mo

Menopause-revolusjonen

Fyrverkeriet Anita Prante fikk Drammen til å høre etter med menopausebrølet! Denne damen, som selv er jordmor, vet hva hun snakker om. Målet hennes er at alle kvinner i en viss alder, som kanskje ikke helt forstår hvorfor man plutselig ikke er fullt seg selv lenger, skal få god kunnskap, riktig informasjon og rett hjelp om og i overgangsalderen. Menopause-revolusjonen er et faktum, og den fikk garantert noen nye revolusjonerer med seg denne kvelden.

Bilde av Anita Prante på scenen

NSF Viken takker alle som møtte opp til en hyggelig, inspirerende og tankevekkende kveld.