Høstens HTV- og fagpolitisk konferanse i NSF Viken

Fylkesleder Tiril Svensen ønsker velkommen til HTV og fagpolitisk konferanse

Hovedtillitsvalgtkonferansene og de fagpolitiske konferansene er viktige samlinger hvor de hovedtillitsvalgte og faggrupperepresentantene får faglig påfyll og økt kompetanse slik at de kan stå stødig i vervet og bistå medlemmene, på best mulig måte.

Temaet for årets HTV-konferanse var plikten til å si ifra

Vi hadde gjennomgang av den nye årsturnus veilederen og hva det er viktig å passe på når det skal innføres årsturnus.

Gjennomgang av ny årsturnusveileder

Det ble også informert om endringene i arbeidsmiljøloven om styrking av retten til heltid og tillitsvalgtes rolle i forbindelse med dette.

Vidar Strømme fra NIM snakket om ytringsfrihet for tillitsvalgte og sykepleiere generelt. Hanne Karen Landø fulgte opp og snakket om varslingsbestemmelsene.

Vidar Strømme

Vi fikk også høre om noen av de hovedtillitsvalgtes egne erfaringer fra varslingssaker.

Samtale om varsling

Fagpolitisk konferanse – Kvinnehelse og arbeidshelse

På fagpolitisk konferanse var temaet i år kvinnehelse/arbeidshelse. Dagen ble fylt opp med spennende, nyttige og inspirerende foredrag der problematikken rundt kvinnehelse og arbeidshelse i kvinnedominerende yrker ble tatt opp.

Åsne Refsdal

Åsne Refsdal fra Pensjon for alle, forklarte pensjonssystemet og hva som må til for at det skal bli en rettferdig, trygg og solidarisk pensjon for alle.

Yvonne Frøen

Yvonne Frøen fra NSF Forhandlingsavdeling snakket om arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager og ga oss en kunnskapsstatus om årsaker og muligheter for yrkesskadedekning.

Menopausebyanita

Anita Prante, (Menopause by Anita), holdt et inspirerende foredrag om menopause og arbeid.

I tillegg ble det gjennomført valg av faggrupperepresentanter. Du kan lese mer om valget av faggrupperepresentanter her.

Vi takker aller foredragsholdere og deltagere for noen spennende, lærerike og inspirerende dager!