NSF Viken feirer Pride både i Viken og i Oslo

Pride i Viken

Ledelsen i NSF Viken feirer Pride

I 2022 er det Skeivt kulturår som markerer at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge.

Fylkesstyret i NSF Viken har vedtatt at vi skal støtte både lokale pride arrangement i Viken og at vi deltar sammen med Oslo på stand med NSF da mange av våre medlemmer i Viken er å treffe er!
Standen i Oslo er i Pride Park i Spikersuppa onsdag 22.- lørdag 25. juni.

Har du lyst til å være med som frivillig på vår stand i Pride Park?
Vi bemanner standen onsdag - fredag kl. 15.00 - 21.00, lørdag kl. 12.00 - 21.00. 

Vaktene er:
Onsdag til fredag kl. 15.00-18.00 og 18.00-21.00 

Lørdag kl. 12.00-15.00, 15.00-18.00 og 18.00-21.00 

Send oss en e-post med vakten(e) du ønsker til nsfpride2022@gmail.com 
Vi sender deg en bekreftelse på vaktene du får tildelt.

Bli med på tidenes Prideparade gjennom Oslos gater!
Lørdag 25. juni stiller NSF opp med NSF Oslos paradeprisvinnende trommekorps. Paraden starter på Grønland kl. 13.00 og ender opp i Spikersuppa ved Pride Park.

Vil du ha NSFs eksklusive Pride-T-skjorte på deg i paraden? Kom innom NSFs stand i Pride Park. Medlemmer som skal delta i paraden kan få T-skjorte på standen. Siste frist fredag 24. juni.

Lill på pride
NSF sin stand på Oslo Pride 2021<br>

Pride i Viken

NSF Viken deltar gjerne på lokale pridearrangementer sammen med lokale NSF lag. Ønsker du å stille med lokal stand eller gå i lokal prideparade? NSF Viken bidrar gjerne med T-skjorter (så langt lageret rekker) og kommer gjerne ut og går sammen med dere denne festdagen. Vi har allerede blitt invitert til noen arrangementer og håper gjerne vi hører fra deg!

Her finner du en oversikt over noen lokale arrangementer, men det kan godt være flere lokale arrangementer som ikke er meldt inn:

Pride arrangementer i Viken

Fylkesstyrets vedtak

Fylkesstyret vedtok mandag 14. mars 2022 at NSF Viken skulle støtte pridearrangementer i Viken og delta under pride i Oslo:

Pride er en viktig samfunnspolitisk begivenhet i Norge. Den tar for seg synlighets og inkluderingsarbeidet for skeives (herunder LGHBTQ+ -individers) rettigheter, plass og utfordringer i samfunnet. Det er organisasjonen FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, som ofte er arrangør av Pride. FRI arbeider for å gjøre samfunnet mer inkluderende for alle, både i Norge og ute i verden. Det er viktig at NSF Viken støtter arbeidet med at alle skal kunne leve sine liv, uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksualitet og uten å bli diskriminert.  

Norsk sykepleierforbund Oslo og Utdanningsforbundet i Oslo har deltatt i Oslo Pride i mange år. De har hatt stand, og deltatt i paraden med trommekorpset, medlemmer og humoristiske innslag. I Pride Park er det mange politiske partier, interesseorganisasjoner og andre som har stand. I tillegg til Oslo Pride har det dukket opp flere arrangementer i Viken, blant annet i Fredrikstad og Drammen. 

NSF Viken hjalp NSF Oslo på Oslo pride i fjor. Våre medlemmer setter stor pris på å se igjen sitt eget forbund. Som en del av synlighets- og solidaritetsarbeidet vårt bør fylkesstyret oppmuntre både lokale hovedtillitsvalgte, tillitsvalgte og medlemmer til å delta under de pridearrangementene de finner naturlig, gjerne under NSF sin fane (eller med t-skjorter eller annet synlighetsrekvisitta).