Sykepleier ved ortopedisk avdeling på sykehuset Østfold Kalnes ble årets sykepleier

Woman holding up price for being elected as nurse of the year

Vinner av prisen som årets sykepleier skal utøve sykepleie av høy kvalitet, arbeide kunnskapsbasert, delta aktivt i veiledning av kolleger og studenter og være en god rollemodell og inspirator.

Årets vinner innehar alle disse kvalifikasjonene.

Juryen trekker frem at kandidaten er valgt fordi hun er en sykepleier med videreutdanning i ortopedisk sykepleie (2013) som både jobber klinisk (på sengepost og i poliklinikk) og som jobber med å utvikle kvaliteten på tjenesten. Hun driver fagutvikling og undervisning, samtidig som hun også tar en masterutdanning i samordning av helse - og velferdstjenester.

Fylkesstyret i Viken har besluttet å dele ut prisen for årets sykepleier 2023 til Denisa Velic.

Denisa Velic

Denisa er med på å utvikle et fagområde som er av stor betydning for helsetjenesten. Fagområdet ortopedisk sykepleie rettet mot den ortogeriatriske pasienten, er et lite men viktig fagområde.

Det er mange eldre som opplever å få store og alvorlige bruddskader. Da er det spesielt viktig at de møter høyt kompetente sykepleiere (og selvfølgelig også andre faggrupper) som evner å se helheten, også i forhold til andre sykdommer og diagnoser.

Muskel og skjelettlidelser er et viktig og komplekst område, og sykepleierrollen innen det ortogeriatriske er spesielt viktig å utvikle.

Slik Denisa beskrives fremstår hun som en sykepleier som brenner for både faget og pasientene sine. Hun er opptatt av sykepleie som profesjon, og er tilhenger av at sykepleiere i større grad kan jobbe selvstendig. Hun er også opptatt av hvor viktig det er å involvere sykepleiere i det tverrfaglige arbeidet.

Gjennom flere år har Denisa vært med på å planlegge hoftemottak, sykepleiedrevet sårpoliklinikk og digitalisering og modernisering av hofte- og kneskolen. Hun deler også gjerne sin kunnskap og erfaring gjennom undervisning.

Denisa har delt av sin kunnskap og erfaring både lokalt og nasjonalt. For en tid tilbake tok hun også utfordringen og holdt presentasjon på en global tverrfaglig kongress i Australia.

Denisa underviser også på fagskolen for helsefagarbeiderne som tar videreutdanning i kirurgisk praksis. Der underviser hun om de ortopediske pasientene, pre og postoperativ sykepleie. Slik styrker hun kvaliteten på sykepleien til denne pasientgruppen også ved å utvikle andre faggrupper.

Ved siden av jobben som fagutviklingssykepleier er Denisa aktiv i FFN-Norge (fragility fracture network/ spesialistnettverk for spesialister innen lavenergibrudd). På den måten bidrar hun til å bringe sykepleieperspektivet inn i et tverrfaglig nettverk også utenfor eget sykehus og egen region.

Denisa Velic

Prisen i år var et litografi av Lars Løken og et gavekort på 2500kr. Forslagsstiller mottok et gavekort på 500kr. Vi gratulerer!